H Μονακό δεν τα κατάφερε απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και ηττήθηκε στον τελικό της Euroleague που διεξήχθη στο Άμπου Ντάμπι. Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε μετά το τέλος του ματς και τόνισε πως έτσι είναι το μπάσκετ, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για τον τίτλο.
Οι δηλώσεις που έκανε ο Βασίλης Σπανούλης:
«Αυτό είναι το μπάσκετ, αυτή είναι η ζωή. Ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι, είχαμε πάνω – κάτω τα ίδια στατιστικά, μπορούσαν να κερδίσουν το ματς και οι δύο ομάδες.
Ήταν ένα σκληρό ματς. Συγχαρητήρια στη Φενέρμπαχτσε, έκανε μια εκπληκτική σεζόν. Όλες οι ομάδες που ήρθαν εδώ άξιζαν να κερδίσουν, αλλά στο τέλος μόνο ένας τα καταφέρνει.
Νομίζω ότι δεν κυκλοφορήσαμε την μπάλα σωστά στις αλλαγές, εκείνοι έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ, έκαναν καλή άμυνα και τα κατάφεραν».
Πολυτιμότερος παίκτης του Final Four ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις
Η Φενέρμπαχτσε είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, αφού επιβλήθηκε της Μονακό του Βασίλη Σπανούλη με 81-70 στον μεγάλο τελικό και κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία της το βαρύτιμο τρόπαιο.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε σε όλη τη διάρκεια του Final Four στο Άμπου Ντάμπι για να οδηγήσει την ομάδα του στην κορυφή της Ευρώπης.
Έτσι, ο Αμερικανός φόργουορντ αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης στο Final Four, παραλαμβάνοντας το βραβείο του, με το οποίο φυσικά πόζαρε για τις απαραίτητες φωτογραφίες.
Ο Χέιζ-Ντέιβις ολοκλήρωσε τον τελικό με 23 πόντους, 3/11 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 14/14 βολές, εννέα ριμπάουντ, μία ασίστ, δύο κλεψίματα, ένα μπλοκ και επτά κερδισμένα φάουλ.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League - Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και το πρόγραμμα της 8ης και τελευταίας αγωνιστικής της League Phase.
«Πλώρη» για απευθείας πρόκριση στους «16» του Chamions League έβαλε η Νιούκαστλ μετά το άνετο 3-0 επί της Αϊντχόφεν, Στους 8 βαθμούς παρέμεινε η PSV, αποτέλεσμα που ευνόησε τον Ολυμπιακό…
Έστω και δύσκολα η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Πάφο και έχει πλέον τη δυνατότητα να προκριθεί απευθείας στην επόμενη φάση του Champioons League. Δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό παρέμειναν οι Κύπριοι.