Νίκη γοήτρου πέτυχε ο Ολυμπιακός, στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του στο φετινό Champions League υδατοσφαίρισης ανδρών. Οι Eρυθρόλευκοι πραγματοποίησαν την καλύτερη εμφάνισή τους στη φάση των «8» και επικράτησαν 12-8 της Μαρσέιγ στον Πειραιά, στερώντας από τη γαλλική ομάδα την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου.
Το αποτέλεσμα αυτό δεν είχε κάποιο αντίκτυπο για την ομάδα του Γιώργου Ντόσκα, που είχε ήδη αποκλειστεί από το final-4 και στρέφει την προσοχή της στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος με τη Βουλιαγμένη, που αρχίζουν την Κυριακή (18/5).
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 4-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και ξεκινώντας με 3/3 στον παίκτη παραπάνω. Αν και ακολούθησε ένα διάστημα επιθετικής αφλογιστίας, οι Eρυθρόλευκοι συνέχισαν να παίζουν εξαιρετική άμυνα, ιδίως στον παίκτη λιγότερο, και διατήρησαν το «πάνω χέρι», ενώ στην τρίτη περίοδο ξαναβρήκαν λύσεις στην επίθεση και ξέφυγαν 9-4.
Η Μαρσέιγ αντέδρασε, εκμεταλλεύθηκε κάποιες ολιγωρίες των γηπεδούχων και μείωσε σε 9-7 στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα και με τρία αναπάντητα γκολ σε διάστημα 2,5 λεπτών «καθάρισε» οριστικά τον αγώνα.
Ο Φερνάντο Αλόνσο παραδέχεται ότι η Aston Martin ξεκίνησε «με το αριστερό» με το AMR26, εξηγεί τις καθυστερήσεις και προειδοποιεί πως η νίκη στην Αυστραλία δεν είναι ρεαλιστικός στόχος.
Ο Άγιαξ ενώνει ξανά τα επίθετα Ιμπραΐμοβιτς και Φαν ντερ Φάαρτ, αυτή τη φορά χωρίς ρήξεις, αλλά με συνεργασία και νέο νόημα στο παλιό ποδοσφαιρικό ρήγμα.
Η UEFA ανακοίνωσε ότι θα βραβεύει τον καλύτερο άνδρα και την καλύτερη γυναίκα διαιτητή της χρονιάς που θα βγαίνει από λίστα πέντε υποψηφίων, όμως στην Ελλάδα κρύβουν τις βαθμολογίες