Ο Τραμπ ρίχνει στο 80% τους δασμούς με την Κίνα
Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς με την Κίνα στο 80%.
Στο 80% ρίχνει τους δασμούς στην Κίνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, σύμφωνα με ανάρτησή του στο Truth Social.
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι η Κίνα θα πρέπει να ανοίξει την αγορά της στις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι οι δασμοί 80% στα κινεζικά προϊόντα «φαίνεται σωστό».
«Η Κίνα θα πρέπει να ανοίξει την αγορά της στις ΗΠΑ — θα ήταν τόσο καλό γι’ αυτές!!! Οι κλειστές αγορές δεν λειτουργούν πλέον!!!» δήλωσε ο Τραμπ σε μια ανάρτηση στο Truth Social.
«Ο δασμός 80% στην Κίνα φαίνεται σωστός. Εξαρτάται από τον Σκοτ Μπ», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ την παραμονή των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών.
Ο αμερικανός πρόεδρος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των δασμών αναφέροντας χαρακτηριστικά «είναι ήδη στο 145%, άρα ξέρουμε ότι θα πέσουν».
«Δεν μπορείς να πας πιο πάνω. Είναι ήδη στο 145%, άρα ξέρουμε ότι θα πέσουν», είπε ο Τραμπ. «Νομίζω ότι θα είναι μια πολύ φιλική συνάντηση. Ανυπομονούν να το κάνουν με έναν κομψό τρόπο».
Η συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας για τους δασμούς
Η συμφωνία περιλαμβάνει δισεκατομμύρια δολάρια αμερικανικών εξαγωγών, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού βοείου κρέατος, της αιθανόλης και άλλων γεωργικών προϊόντων, ανακοίνωσε ο Τραμπ.
Ο χάλυβας είναι ένας σημαντικός παράγοντας σε αυτή τη συμφωνία που θα κάνει και τις δύο χώρες ισχυρότερες, είπε ο Τραμπ.
Ο Στάρμερ χαρακτήρισε την ανακοίνωση της συμφωνίας «φανταστική, ιστορική μέρα» στις πρώτες του δηλώσεις. Είπε ότι είναι «ένας πραγματικός φόρος τιμής στην κοινή στενή αγλλοαμερικανική συνεργασία μας».
- Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία
- Εθνική Ελλάδας: Ο Ιταλός Κίφι σφυρίζει το φιλικό με την Παραγουάη
- ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Με Τασούλα, Ανδρέα και Καραϊσκάκη το νέο βίντεο για το συνέδριο
- Δική Τεμπών: Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του μοναδικού επιζώντος από το πρώτο βαγόνι
- Κατώτατος μισθός: Η «νάρκη» πριν η κυβέρνηση «πατήσει το κουμπί» της αύξησης
- Πώς η ανατροφή του σκύλου διαμορφώνει το ταμπεραμέντο του;
- Θέμα χρόνου η έναρξη της συνεργασίας της Λίβερπουλ με τον Τσάμπι Αλόνσο
- Χάρις Αλεξίου: Τι της είπε Γάλλος γιατρός όταν έχασε τη φωνή της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)



















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442