Ανακοινώθηκε και επίσημα η δικογραφία για τα Τέμπη στη Βουλή – Δείτε την ειδική αίθουσα μελέτης για τους βουλευτές
H Bουλή θα παράσχει στις KO την αίθουσα 168 όπου είναι τοποθετημένοι, 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές προκειμένου να μπορούν οι βουλευτές να διαβάσουν το σύνολο της δικογραφίας, χωρίς όμως να πάρουν αντίγραφα
Στην ανακοίνωση της δικογραφίας για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή (αλλά και του Χρ. Σπίρτζη) για την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, προχώρησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.
Μιλώντας στην ολομέλεια κατά την έναρξη της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, ο πρόεδρος, ενημέρωσε για τη διαβιβασθείσα δικογραφία που αφορά τους διατελέσαντες υπουργούς Μεταφορών την περίοδο, 1/12016-28-3-2023.
Όπως ενημέρωσε ο κ. Κακλαμάνης η Bουλή θα παράσχει στις κοινοβουλευτικές ομάδες την αίθουσα 168 όπου είναι τοποθετημένοι, 10 ηλεκτρονικοί υπολογιστές (ένας για κάθε κόμμα και ένας για τους ανεξάρτητους) προκειμένου να μπορούν οι βουλευτές να διαβάσουν το σύνολο της δικογραφίας, χωρίς όμως να πάρουν αντίγραφα.

Δείτε την διαμορφωμένη αίθουσα

Η αίθουσα μάλιστα, θα παραμένει ανοιχτή όλες τις ημέρες της εβδομάδας, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
“Ελπίζω ότι θα εκτιμηθεί από τους συναδέλφους και ότι θα τηρήσουν τα προβλεπόμενα”, είπε ο κ. Κακλαμάνης.
Όπως έγινε γνωστό, οι σκληροί δίσκοι έχουν και αρχεία που έχουν σκαναριστεί, βίντεο και ηχητικά, με τα συνολικά αρχεία να φτάνουν τις 59.000.
Υπολογίζονται τα κείμενα σε 60.000 σελίδες.
Υπενθυμίζεται πως για να κατατεθεί πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής απαιτείται σχετικό αίτημα από τουλάχιστον 30 βουλευτές που θα περιλαμβάνει τα εγκαλούμενα πρόσωπα αλλά και τα αδικήματα για τα οποία θα πρέπει να ελεγχθούν.
Σημειώνεται ότι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης μόνο το ΠΑΣΟΚ διαθέτει αυτόν τον αριθμό βουλευτών.
- Δημήτρης Χατζής: Στο βάθος της ελληνικής πραγματικότητας
- Πειραματικό φάρμακο νέας προσέγγισης δείχνει να επιβραδύνει την Αλτσχάιμερ
- Ανοίγουν επτά κλιματιζόμενοι χώροι για τους πολίτες στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Λέον Μπλακ στο επίκεντρο της έρευνας για τον Έπσταϊν – Οι καταθέσεις, τα εκατομμύρια και οι νέες κλητεύσεις
- Παρουσιάζεται ο Οσμάν από τον ΠΑΟΚ
- Ενισχύονται οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
- Στον 69χρονο αγνοούμενο από την Επανομή ανήκει η σορός που βρέθηκε στον Κορινό Πιερίας
- ΕΛΑΣ για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Η επίλυση του Κυπριακού, σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442