«Δεν μας έχει κοινοποιηθεί καμία επίσημη απόφαση»: Η παραγωγή της ταινίας του Λάνθιμου για το «όχι» του ΚΑΣ
Σε νέα ανακοίνωση της η εταιρεία παραγωγής της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου δηλώνει αισιόδοξη και ξεκαθαρίζει για τα δημοσιεύματα που αφορούν στο όχι του ΚΑΣ
Μετά τις διευκρινίσεις που παρείχε το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με την άδεια κινηματογράφησης στην Ακρόπολη για τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, η παραγωγή της ταινίας Bugonia εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση δηλώνοντας αισιόδοξη.
Στην ανακοίνωση της η ελληνική εταιρεία Either Or Productions που έχει αναλάβει το ελληνικό κομμάτι της παραγωγής σημειώνει ότι δεν τους έχει κοινοποιηθεί η επίσημη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Η εταιρεία διευκρινίζει ότι η Ακρόπολη ζητήθηκε για «μισή μέρα» γυρισμάτων και όχι για τέσσερις μέρες.
Στη δήλωση της η εταιρεία αναφέρει:
«Δημοσιεύθηκαν εικασίες στον Τύπο σχετικά με την αίτησή μας για άδεια κινηματογράφησης για μισή ημέρα στην Ακρόπολη.
Επισημαίνουμε ότι μέχρι στιγμής δεν μας έχει κοινοποιηθεί καμία επίσημη απόφαση επί του θέματος και παραμένουμε αισιόδοξοι για μια θετική έκβαση της αίτησής μας».
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, τα μέλη του ΚΑΣ διατύπωσαν επιφυλάξεις τόσο για το περιεχόμενο της σκηνής που θα γυριζόταν όσο και για τις επιπτώσεις της κινηματογράφησης στη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου.
Το βασικό επιχείρημα υπήρξε ο προσωρινός αποκλεισμός των επισκεπτών, καθώς το αίτημα προέβλεπε κινηματογράφηση από τις 6:00 έως τις 12:00 το μεσημέρι, με την Ακρόπολη κλειστή στο κοινό.
Ο Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζει ένα ριμέικ της κορεατικής κωμωδίας επιστημονικής φαντασίας Save Τhe Green Planet σε σενάριο και σκηνοθεσία του Jang Joon-hwan που βγήκε στις αίθουσες τον Απρίλιο του 2003.
View this post on Instagram
Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου φέρει τον τίτλο Bugonia και έχει ως πρωταγωνιστές τους Έμα Στόουν, Τζέσι Πλέμονς και Αλίσια Σίλβερστοουν.
Το σενάριο ακολουθεί έναν μελισσοκόμο με συνωμοσιολογικές τάσεις, που φοβάται ότι στη Γη θα επιτεθούν εξωγήινοι από την Ανδρομέδα, και απάγει, με τη βοήθεια του ξαδέλφου του, ένα στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας που υποτίθεται ότι «έχει εξωγήινη προέλευση».
- Μπορεί η κηπουρική να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη;
- Στερεύει η Ελλάδα από εργατικά χέρια; – Σε ποιους κλάδους καταγράφονται ελλείψεις
- Δύο ανήλικοι και ένας 18χρονος ξυλοκόπησαν και λήστεψαν διανομέα στην Αργυρούπολη
- Συνταγή: Muffins με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα
- Μέτρα για πνευματική ιδιοκτησία και επάρκεια φαρμάκων στην Ευρώπη
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της εισαγγελέως για τους 42 κατηγορούμενους
- Ιντιάνα: Μπλόκο στον Τραμπ και από Ρεπουμπλικανούς για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442