Κυβερνητικές πηγές κατά Τσίπρα: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»
Οι πολίτες γνωρίζουν καλά ότι η μοναδική «πυξίδα» του κ. Τσίπρα ήταν αυτή που παραλίγο να ρίξει τη χώρα στα βράχια της απόλυτης καταστροφής, τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές
Πυρά κατά Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το Μαξίμου και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιτίθεται στον πρώην πρωθυπουργό μέσω κυβερνητικών πηγών. Στελέχη της κυβέρνηση σχολιάζουν για τον πρώην πρωθυπουργό ότι πολίτες γνωρίζουν καλά ότι η μοναδική «πυξίδα» του κ. Τσίπρα ήταν αυτή που παραλίγο να ρίξει τη χώρα στα βράχια της απόλυτης καταστροφής.
Με ισχυρή δόση ειρωνείας οι κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν την πρόσφατη παρέμβασή του πρώην πρωθυπουργού και αναφέρουν πως ο κ. Τσίπρας φροντίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να υπενθυμίζει τη διαχρονική λαϊκή ρήση «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Οι ίδιες πηγές προσθέτουν: Άλλες φορές «παραδίδει» μαθήματα κράτους δίκαιου, όταν έχει καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των «παραϋπουργείων» Δικαιοσύνης, σύμφωνα με παραδοχή δικού του υπουργού, αλλά και των δύο αμετάκλητα καταδικασθέντων υπουργών από το Ειδικό Δικαστήριο.
“Σήμερα ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει ότι ο νόμιμα εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας και μάλιστα από τρεις διαδοχικές εθνικές αναμετρήσεις, δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση, όταν ο ίδιος ως αρχηγός του Σύριζα “κατάφερε” να οδηγήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην απώλεια της μισής εκλογικής του δύναμης”, σχολιάζουν πηγές της κυβέρνησης και συμπληρώνουν ότι “το πιο διασκεδαστικό από όλα είναι ότι ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε να “παραδίδει” και μαθήματα εξωτερικής πολιτικής φτάνοντας στο σημείο να προτείνει «νέα εθνική πυξίδα», όταν επί των ημερών του η Ελλάδα ήταν ο “παρίας” και το “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης”.
Στελέχη της κυβέρνηση καταλήγουν τονίζοντας για τον πρώην πρωθυπουργό: Οι πολίτες γνωρίζουν καλά ότι η μοναδική «πυξίδα» του κ. Τσίπρα ήταν αυτή που παραλίγο να ρίξει τη χώρα στα βράχια της απόλυτης καταστροφής.
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes του, μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
- Sugar: Ο πρώτος πιστοποιημένος σκύλος ειδοποίησης διαβήτη στην Ελλάδα
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των κρατών-μελών της
- Τελευταίο σταθμός σήμερα η Θεσσαλονίκη πριν το Συνέδριο της ΝΔ – Ομιλίες Μητσοτάκη και Δένδια
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)
- Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Στα Κανάρια μεταβαίνει ο ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius
- KKE για τα 81 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Βαδίζουμε στις αναμετρήσεις τού αύριο πιο έμπειροι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442