
Μεντβέντεφ: Κύριο μέλημα η μέγιστη ήττα της Ουκρανίας – Οι ΗΠΑ θα επαναφέρουν τη στρατιωτική βοήθεια
Μετά την υπογραφή Ζελένσκι στη συμφωνία για τα ορυκτά οι ΗΠΑ θα επαναλάβουν τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, λέει ο Μεντβέντεφ
Το βασικό μέλημα της Ρωσίας παραμένει να επιφέρει τη “μέγιστη ήττα” στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
“Η Ρωσία προελαύνει. Ο εχθρός αντιστέκεται και δεν έχει ακόμη ηττηθεί”, δήλωσε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι αναμένει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επαναλάβουν τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία
«Η πρόκληση της μέγιστης δυνατής ήττας στον εχθρό ‘στο πεδίο’ παραμένει το κύριο καθήκον μας σήμερα».
Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι αναμένει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επαναλάβουν τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, την οποία ανέστειλαν τη Δευτέρα, μόλις ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπογράψει συμφωνία για τα ορυκτά με την Ουάσιγκτον.
Υποχώρηση Ζελένσκι
Ο Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του στο Κογκρέσο διαβεβαίωσε ότι ο ουκρανός ομόλογός του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον οποίο ενεπλάκη σε σφοδρή λογομαχία την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο, είναι «έτοιμος» να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία και να υπογράψει συμφωνία με την Ουάσιγκτον για τον ουκρανικό ορυκτό πλούτο.
«Έλαβα μια σημαντική επιστολή από τον ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι. Η επιστολή λέει ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν για να φέρουμε πιο κοντά διαρκή ειρήνη», υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πρώτης του μεγάλης ομιλίας ενώπιον της ολομέλειας του Κογκρέσου το βράδυ χθες Τρίτη (σ.σ. τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας).
Είχε προηγηθεί η δημόσια έκκληση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για συνομιλίες και η διαβεβαίωσή του ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να εργαστεί για την ειρήνη υπό τον Τραμπ.
- Σύρος: Καρέ-καρέ οι τελευταίες στιγμές της 52χρονης διασώστριας – Η μεταμφίεση και η στιγμή της επίθεσης
- Ολυμπιακός: Τα εισιτήρια για τον αγώνα με τη Ναϊμέγκεν στο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Τρεις συλλήψεις για την έκρηξη στο εργοστάσιο στα Εξαμίλια
- «Ως Δούρειος Ίππος» – Ο ξάδελφος του Τζορτζ Μάικλ, Άνδρος Γεωργίου, για την οργή και τον πόνο του
- Βουλή: Σε πολιτική απομόνωση η κυβέρνηση στη Συνταγματική Αναθεώρηση – «Παρών» η Μπακογιάννη στην θητεία του ΠτΔ
- Ιράν: Οι διαπραγματευτές μιλούν για πρόοδο αλλά ο Τραμπ απειλεί – «Είμαι έτοιμος για ισχυρή στρατιωτική δράση»






