Το «μεγαλύτερο πακέτο» κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα ανακοινώσει η Βρετανία
Οι νέες κυρώσεις που σχεδιάζει η Βρετανία έρχονται σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν αυξήσει την πιθανότητα άρσης τέτοιων μέτρων
Μια νέα σειρά κυρώσεων κατά της Ρωσίας αναμένεται να ανακοινώσει η Βρετανία τη Δευτέρα, με στόχο τη μείωση των εσόδων για τη Μόσχα τρία χρόνια μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Τα νέα μέτρα θα είναι το «μεγαλύτερο πακέτο» κατά της Ρωσίας από τις πρώτες μέρες του πολέμου, ανέφερε το AFP, επικαλούμενο τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Λάμι.
Οι νέοι περιορισμοί που σχεδιάζει η Βρετανία έρχονται σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν αυξήσει την πιθανότητα άρσης των κυρώσεων που στοχεύουν στη Ρωσία
Τα δυτικά κράτη και οι σύμμαχοί τους έχουν επιβάλει αρκετούς γύρους κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της πετρελαϊκής βιομηχανίας της, καθώς προσπάθησαν να περιορίσουν τη ροή πετροδολαρίων στα ταμεία του Κρεμλίνου και, μαζί με αυτήν, τη χρηματοδότηση του πολέμου στην Ουκρανία.
Αντίθετες πορείες για Βρετανία και ΗΠΑ
Οι νέοι περιορισμοί που σχεδιάζει η Βρετανία έρχονται σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν αυξήσει την πιθανότητα άρσης των κυρώσεων που στοχεύουν στη Ρωσία.
Ανώτατοι αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία συναντήθηκαν για έναν πρώτο γύρο συνομιλιών την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά στο μέλλον του πολέμου στην Ουκρανία και έθεσαν το ενδεχόμενο ευρύτερης συνεργασίας.
Η δέσμευση των ΗΠΑ με τη Ρωσία προκάλεσε ανησυχία στα ευρωπαϊκά κράτη και στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος δεν προσκλήθηκε να συμμετάσχει στη συνάντηση.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ μίλησε το Σάββατο με τον Ζελένσκι για να επαναλάβει την υποστήριξη της χώρας του στην Ουκρανία. Ο Στάρμερ επανέλαβε ότι το Κίεβο πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης για τον τερματισμό του πολέμου και ότι η διασφάλιση της κυριαρχίας της Ουκρανίας είναι απαραίτητη για την αποτροπή μιας μελλοντικής επίθεσης από τη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ντάουνινγκ Στριτ.
Προστίθεται ότι ο Στάρμερ σκοπεύει να πραγματοποιήσει «αυτές τις σημαντικές συζητήσεις» με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα.
Πηγή: ΟΤ
- Το δουλεμπόριο Αφρικανών το πιο βαρύ έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, λέει ο ΟΗΕ – Αντιδράσεις ΗΠΑ και Ευρωπαίων
- Έλενα Παπαρίζου: Η λαμπερή εμφάνιση, μετά την περιπέτεια με την υγεία της
- Μετά τον Μέσι, ο… Γκριεζμάν: Έγινε ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο MLS
- Αυτοί που θέλουν να φέρουν την αλλαγή πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να αλλάζουν και οι ίδιοι
- Πάσχα: Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα
- «Καρφιά» από τη σύζυγο του Χολμς μετά την αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό: «Σεβαστείτε το όνομα του…» (pic)
- Μυστήριο με διαγραμμένα βίντεο του Λευκού Οίκου στο X – «Θα εκτοξευθεί σύντομα, σωστά;»
- Οι τρεις μνηστήρες για τον Ολίσε, η κλειστή πόρτα της Μπάγερν και το κλειδί των 200 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442