
Η Λένα Πλάτωνος έρχεται με ανοιξιάτικη διάθεση στο Gazarte ground stage
Η Λένα Πλάτωνος με τη συναυλία της ανοίγει τον Μάη.
Η Λένα Πλάτωνος θα εμφανιστεί στο Gazarte Ground Stage, το Σάββατο 3 Μαΐου, για να μας παρασύρει στον μαγικό μουσικό κόσμο της, με τη συνοδεία των δύο αγαπημένων της ερμηνευτών, Σαβίνας Γιαννάτου & Γιάννη Παλαμίδα, και του επί χρόνια στενού συνεργάτη της, Stergios T.
Όλοι μαζί με τραγούδια από τη μακρόχρονη καλλιτεχνική πορεία της Πλάτωνος
Τραγούδια μέσα από τους αγαπημένους δίσκους Σαμποτάζ, Καρυωτάκης: 13 τραγούδια, Γκάλοπ, Λεπιδόπτερα, Μάσκες Ήλιου, Το Σπάσιμο των Πάγων και Καβάφης: 13 τραγούδια ενώ δε θα λείψουν και νέες εκπλήξεις.
Το πρώτο άλμπουμ της Λένας Πλάτωνος, «Σαμποτάζ», κυκλοφόρησε το 1981 και σηματοδότησε τον ηλεκτρονικό ήχο στην Ελλάδα. Από τότε κυκλοφόρησε και συμμετείχε σε περισσότερα από 15 άλμπουμ, κυρίως ηλεκτρονικής μουσικής αλλά με τις κλασικές της επιρροές πάντα εμφανείς.
Η συνεισφορά της στην ελληνική ηλεκτρονική μουσική σκηνή είναι εμβληματική, με δίσκους που δημιουργήθηκαν από αναλογικά ηλεκτρονικά μουσικά όργανα αλλά στην πορεία και ψηφιακά.

Το έργο της Λένας Πλάτωνος χαίρει πλέον παγκόσμιας αναγνώρισης
Το 2015, όταν επανακυκλοφόρησε το ηλεκτρονικό αριστούργημα «Γκάλοπ» από την Dark Entries Records, τράβηξε την προσοχή του διεθνούς μουσικού τύπου αλλά και διακεκριμένων ξένων DJs.
Το περιοδικό FACT συμπεριέλαβε το «Γκάλοπ» στις 25 καλύτερες επανεκδόσεις του έτους παγκοσμίως, ενώ το The Wire τη φιλοξένησε στις σελίδες του με αφορμή το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Πέτρου «ΛΠ», το οποίο είναι αφιερωμένο στη ζωή της και έχει παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ και χώρες ανά τον κόσμο (Λος Άντζελες, Βερολίνο, Μπορντό κ.ά.).
Από τα πρώτα της βήματα στη δισκογραφία μέχρι και τις sold out μουσικές παραστάσεις που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια και τις συνεργασίες με κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές και δημιουργούς, η Λένα Πλάτωνος παραμένει πιο ενεργή και επίκαιρη από ποτέ, επηρεάζοντας πολλές γενιές τόσο πολιτιστικά, όσο και συνειδησιακά.
Συντελεστές
Σύνθεση-πλήκτρα-ερμηνεία: Λένα Πλάτωνος
Ερμηνεύουν: Σαβίνα Γιαννάτου – Γιάννης Παλαμίδας
Ενορχήστρωση: Στέργιος Τσιρλιάγκος – Λένα Πλάτωνος
Πλήκτρα-programming: Στέργιος Τσιρλιάγκος
Πληροφορίες
Σάββατο 3 Μαΐου
Gazarte Ground Stage
Βουτάδων 32-34, Γκάζι / http://www.gazarte.gr
Doors open: 21.00
Ώρα Έναρξης: 22.00
Προπώληση εισιτηρίων στο inTickets.
Ταμείο: 18€
- LIVE: Μαρσέιγ – Ολυμπιακός
- Κυβέρνηση-Τριαντόπουλος και Τέμπη: «Τελειώνει» την προανακριτική, την κατάθεση μαρτύρων και πάει στον φυσικό δικαστή – «Συνάδει με το αίτημα της κοινωνίας», λένε από το Μαξίμου
- «Ήταν σαν να είχα σχέση με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ»: Η Γκουίνεθ Πάλτροου μιλά για το ειδύλλιο με τον Μπραντ Πιτ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις