Τέμπη: Στους δρόμους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί – Μαζικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα
Σε δεκάδες πόλεις της χώρας πραγματοποιούνται συλλαλητήρια για την τραγωδία των Τεμπών - «Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί, δε θα συγκαλυφθεί»
Από την Αθήνα ως την Αλεξανδρούπολη και από την Κέρκυρα ως τη Ρόδο, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, σε όλη τη χώρα, πραγματοποιούν συλλαλητήρια με βασικό αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη για την τραγωδία των Τεμπών.
Στην Αθήνα στα Προπύλαια χιλιάδες κόσμου δίνει το «παρών» ζητώντας εξηγήσεις για όσα φαίνεται να περνάνε εν κρυπτώ στην υπόθεση των Τεμπών. «Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί, δε θα συγκαλυφθεί», φωνάζουν.

«Ακούμε ότι έφταιγαν οι άνθρωποι που μπήκαν την λάθος στιγμή στο λάθος τρένο. Δεν λένε ότι μπάζωσαν το σημείο του εγκλήματος. Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα δώσουμε τη μάχη μέχρι να αποδοθούν οι ευθύνες», λέει η Βασιλική από τον φοιτητικό σύλλογο των Πολιτικών Μηχανικών μιλώντας στο in.
Φοιτητές και μαθητές, που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, κρατούν λευκά μπαλόνια με μηνύματα «στείλε μου όταν φτάσεις», «δεν έχω οξυγόνο», «η δίψα για κέρδη φτιάχνει νέα Τέμπη».

Παρόμοιες κινητοποιήσεις σε δεκάδες ακόμη πόλεις της χώρας
Οι κινητοποιήσεις είναι μαζικές και ήδη δίνουν ραντεβού για τη μεγάλη κινητοποίηση στις 28 Φεβρουαρίου, οπότε και συμπληρώνονται δύο χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών.
«Όσο μας στερείτε το οξυγόνο, τόσο ο αγώνας μας θα δίνει ανάσα για τη ζωή. Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί», γράφει ένα από τα πανό της συντονιστικής επιτροπής μαθητών στη Θεσσαλονίκη.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μαθητές, φοιτητές καθώς και μέλη οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Κρατώντας πανό, πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη ενώ κατηγορούν την κυβέρνηση για συγκάλυψη της υπόθεσης έτσι ώστε να μην τιμωρηθούν αυτοί που πραγματικά ευθύνονται.

Στην Πάτρα, λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία, έγραψαν με κόκκινη μπογιά στην πλατεία Γεωργίου τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη.

Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της τραγωδίας των Τεμπών ζητούν και οι μαθητές με τους φοιτητές που βγήκαν στους δρόμους στις Σέρρες, την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα και τη Φλώρινα.
Στα Χανιά η βροχή δεν τους εμπόδισε να πραγματοποιήσουν την πορεία τους.
Με πανό και συνθήματα οι μαθητές και οι φοιτητές των Χανίων, ζήτησαν τη διαλεύκανση της υπόθεσης. «Δικαιοσύνη τώρα, να τιμωρηθούν όλοι οι υπαίτιοι του εγκλήματος», ανέφεραν.
Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση στα Ιωάννινα
Τώρα . Συγκλονιστική η μαθητική κινητοποίηση στα Γιάννενα για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη και την Κυβερνητική και Κρατική συγκάλυψη #Δεν_Εχουμε_Οξυγονο #Τεμπη_συγκάλυψη #Γιαννενα#τεμπη_εγκλημα #κυβερνηση_δολοφόνων pic.twitter.com/1ZgeqtfUds
— Stahulis Spiros (@sstahulis1) February 7, 2025
- Κίνα: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από πλημμύρες – Συνεχίζονται οι καταρρακτώδεις βροχές
- Έχω παιδιά: Η πιο κλασική ενοχή
- Κυριακή Γρίβα: Παραπομπή σε δίκη ζητά η εισαγγελέας για τους τέσσερις αστυνομικούς
- Ευρώπη: Είναι προετοιμασμένη για τις νέες υγειονομικές απειλές; – Οι δύο νέοι κανονισμοί, πώς ενεργοποιούνται
- Το μέλλον της Δημόσιας Τηλεόρασης, επιμύθιο στην Eurovision
- Θεσσαλονίκη: 63χρονος οδηγούσε αντίθετα στον δρόμο με τρίκυκλο – Εις βάρος του εκκρεμούσαν οκτώ καταδικαστικές αποφάσεις
- Άβολο: O Καλάθης δίνει το χέρι σε ρεπόρτερ και αυτή τον αγνοεί (pic)
- Δρομολογείται κατασκευή σχολείου με γυάλινα δάπεδα στην Αρχαία Κόρινθο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)
















![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [17.05 – 23.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/POSTER-copy-22-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442