
Ο Μασκ προσφεύγει κατά της ΕΕ για τους δεσμούς στα Tesla
Η απόφαση του Ίλον Μασκ σηματοδοτεί την τελευταία αντιπαράθεση μεταξύ επικεφαλής της Tesla και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Στα δικαστήρια στέλνει την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Έλον Μασκ αναφορικά με τους δασμούς που επέβαλε στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δημοσίευσε την υπόθεση στον ιστότοπό του το πρωί της Δευτέρας. Η αμερικανική εταιρεία ακολουθεί τη γερμανική BMW και αρκετές κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες στην υποβολή αξιώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ επέβαλε δασμούς κατά των επιδοτήσεων 7,8% στην Tesla και έως και 35,3% σε άλλες εταιρείες τον Οκτώβριο. Αυτό είναι επιπλέον του κανονικού δασμού εισαγωγής 10%.
Βαθαίνει η αντιπαράθεση Μασκ – ΕΕ
Η προσφυγή, είναι η τελευταία σε μια σειρά αντιπαραθέσεων μεταξύ της ΕΕ και του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Tesla, συμβούλου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Μασκ είναι ένθερμος επικριτής των κανονισμών της ΕΕ για την τεχνολογία και έχει υποστηρίξει την ακροδεξιά στην προεκλογική εκστρατεία της Γερμανίας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την πλευρά της, είπε ότι θα αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς.
Η Tesla, παρόλο που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ, κατασκευάζει τα περισσότερα από τα οχήματά της που προορίζονται για την Ευρώπη στην Κίνα. Τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν και κινέζικες μπαταρίες.
Η καταγγελία στο δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο είναι ίσως έκπληξη, καθώς η Tesla υποβλήθηκε σε ατομικό έλεγχο από τους ερευνητές της Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένων των επιτόπιων επιθεωρήσεων, και κατέληξε να έχει τον χαμηλότερο δασμολογικό συντελεστή για όλους τους εξαγωγείς, 8%. Αντίθετα, η κινεζική κοινοπραξία SAIC της Volkswagen χτυπήθηκε με 35%.
Η Επιτροπή έχει πλέον δύο μήνες και 10 ημέρες για να προετοιμάσει την άμυνά της για τις υποθέσεις στο Λουξεμβούργο.
Η Κίνα έχει επίσης κινήσει υπόθεση κατά των δασμών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
- Στο Ωραιόκαστρο η ΕΛΑΣ – Σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των βιομηχανικών πυρκαγιών ζήτησε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης
- Το 3οn3 Basketball για 5η συνεχόμενη χρονιά στην Ακράτα
- Σάμος: Ένας νεκρός και 35 διασωθέντες μετανάστες – Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση του Λιμενικού
- Βικτώρια Δέλλα: «Μαμά, σε ένιωθα δίπλα μου» – Η κόρη της Γωγώς Μαστροκώστα και του Τραϊανού Δέλλα αποφοίτησε και συγκινεί
- Νίκαια: Σοκαριστικό βίντεο από ληστεία σε ζαχαροπλαστείο – Υπάλληλος κυνήγησε τον δράστη με σφουγγαρίστρα
- Αίγιο: Τα ίχνη αίματος στο σπίτι του διπλού φονικού που δείχνουν τις κινήσεις του δράστη



