Στο Παρίσι, οι τετράποδοι φίλοι απολαμβάνουν την «λαίδη και τον αλήτη» στη μεγάλη οθόνη
Majestic Bastille, ένας κινηματογράφος στο Παρίσι φιλικός προς τα σκυλιά.
Ο ανεξάρτητος κινηματογράφος τέχνης Majestic Bastille στο Παρίσι υποδέχθηκε 18 σκύλους μαζί με τους ιδιοκτήτες τους για μια ξεχωριστή προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων του Walt Disney του 1955 «Η κυρία και ο αλήτης».
Παρά τα λίγα γαβγίσματα στην αρχή, τα σκυλιά, διαφόρων σχημάτων και μεγεθών, κάθισαν στα κόκκινα καθίσματα και παρακολούθησαν την ταινία με ηρεμία.
Οι ιδιοκτήτες τους δήλωσαν ενθουσιασμένοι, εκφράζοντας τη χαρά τους που μπόρεσαν να μοιραστούν αυτή τη στιγμή με τους τετράποδους φίλους τους.
Η ιδέα για προβολές φιλικές προς τα σκυλιά ξεκίνησε από τον διευθυντή του κινηματογράφου, μετά την επιτυχημένη πρώτη προβολή της γαλλοελβετικής κωμωδίας «Le procès du chien» (Η δίκη του σκύλου) της Laetitia Dosch, που κυκλοφόρησε το 2024.
Παρίσι: Αναμένονται κι άλλες προβολές με τους τετράποδους φίλους
Στο μέλλον, προγραμματίζονται κι άλλες αντίστοιχες προβολές, όπως η αμερικανική ταινία «Beethoven» (1992), η ιστορία ενός Αγίου Βερνάρδου που δραπετεύει από ένα pet shop και υιοθετείται από μια οικογένεια.
Η τιμή του εισιτηρίου για έναν ενήλικα είναι 8 ευρώ, ενώ οι συνοδευτικοί σκύλοι απολαμβάνουν δωρεάν είσοδο.
Η Αναστασία Ράχμαν, σκηνοθέτρια του καλλιτεχνικού κινηματογράφου Majestic Bastille, δήλωσε:
«Προσπαθούμε να διαμορφώνουμε το πρόγραμμά μας με ταινίες που είναι βαθιά συναισθηματικές και αναγνωρίσιμες. Στην περίπτωση αυτή, επιλέξαμε μια θρυλική ταινία που μας δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε ένα διαγενεακό κοινό. Σήμερα, ηλικιωμένες κυρίες ήρθαν με χαρά να την ξαναδούν, ενώ παράλληλα μικρά παιδιά την ανακαλύπτουν για πρώτη φορά. Αυτή η σύνδεση μεταξύ γενεών είναι που κάνει την εμπειρία πραγματικά ξεχωριστή».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις