Ασταμάτητη Μπαρτσελόνα έκανε πάρτι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησε το Ισπανικό Super Cup! Οι Καταλανοί έκαναν ό,τι ήθελαν τη Ρεάλ Μαδρίτης της οποίας και επιβλήθηκαν με το ευρύ 5-2, στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας όπου διεξήχθη ο τελικός.
Το σύνολο του Χάνσι Φλικ, που σήκωσε το πρώτο τρόπαιο επί εποχής του, μπορεί να βρέθηκε με το… καλησπέρα πίσω στο σκορ, όμως στη συνέχεια ξέσπασε, κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο. Με δέκα παίκτες για κάτι παραπάνω από μισή ώρα αγωνίστηκαν οι «μπλαουγκράνα» μετά την αποβολή του Βόιτσεχ Σέζνι.
Το παιχνίδι «στράβωσε» στο ξεκίνημα για την Μπαρτσελόνα που είδε τη Ρεάλ Μαδρίτης να προηγείται 1-0 χάρη σε μια εντυπωσιακή ενέργεια του Κιλιάν Εμπαπέ στο 5ο λεπτό. Από εκεί και πέρα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Στο 22′ οι Καταλανοί απάντησαν με τον Λαμίν Γιαμάλ να ισοφαρίζει σε 1-1.
Στο 34′ η ομάδα του Χάνσι Φλικ κέρδισε πέναλτι και στο 36′ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έδωσε τα ηνία στην ομάδα του γράφοντας στο 2-1 ευστοχώντας από τα 11 μέτρα. Τρία λεπτά μετά ήρθε το 3-1 με τον Ραφίνια να πιάνει αμαρκάριστος την κεφαλιά και στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αλεχάντρο Μπαλντέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Γκολ με το… καλησπέρα και κόκκινη κάρτα
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πολύ άσχημα για τη Ρεάλ, με τον Ραφίνια να σκοράρει εκ νέου και να κάνει το 5-1 στο 48ο λεπτό. Στο 56′ η Μπαρτσελόνα έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Εμπαπέ έφυγε στην πλάτη της άμυνας με τον Σέζνι να τον ανατρέπει εκτός περιοχής. Έπειτα από υπόδειξη του VAR ο Πολωνός αποβλήθηκε με τον Ινιάκι Πένια να περνά κάτω από τα δοκάρια. Από την εκτέλεση του φάουλ οι «μερένγκες» βρήκαν γκολ με τον Ροντρίγκο να σκοράρει απευθείας στο 60′ μειώνοντας σε 5-2.
Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, η «βασίλισσα» προσπάθησε να μειώσει κι άλλο, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, αφού οι παίκτες του Χάνσι Φλικ διαχειρίστηκαν άψογα το αποτέλεσμα παρότι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο και έφτασαν με… άνεση στην κατάκτηση του τίτλου με το τελικό 5-2.
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής
Ο Εργκίν Αταμάν και ο Πέδρο Μαρτίνεθ αποβλήθηκαν στο Game 3 του Παναθηναϊκού με τη Βαλένθια σε μια κόντρα που έχει ξεκινήσει πριν τη σειρά – Γιατί «βράζουν» οι δύο προπονητές.
Οργή σε Μόναχο και γερμανικά ΜΜΕ για τις αποφάσεις του Πορτογάλου διαιτητή, Ζοάο Πινιέιρο στο 1-1 με την Παρί Σεν Ζερμέν – Στο επίκεντρο οι φάσεις με Νούνο Μέντες και Ζοάο Νέβες, σκληρές δηλώσεις από τη διοίκηση και τον Κομπανί
Μετά το break των Μινεσότα Τίμπεργουλβς στο πρώτο ματς, οι Σαν Αντόνιο Σπερς διέλυσαν τους «Λύκους» με 38 πόντους διαφοράς στο Game 2, για το 1-1 στους ημιτελικούς της δυτικής περιφέρειας του NBA – Σημαντικό προβάδισμα για τους Νικς μετά το 2-0 επί των Σίξερς.