Κασσελάκης: Ο Σημίτης ταύτισε την πολιτική του διαδρομή με μια κρίσιμη για τη χώρα περίοδο
Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «τη συμβολή του στην διαμόρφωση της Ελλάδας πριν και μετά την είσοδο στο ευρώ θα την κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος»
Συλλυπητήρια για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη απέστειλε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανος Κασσελάκης.
Όπως ανέφερε ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος ταύτισε την πολιτική του διαδρομή και την οκταετή πρωθυπουργική του θητεία με μια κρίσιμη για τη χώρα ιστορική περίοδο».
Ακόμη τόνισε πως «τη συμβολή του στην διαμόρφωση της Ελλάδας πριν και μετά την είσοδο στο ευρώ θα την κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος».
Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος ταύτισε την πολιτική του διαδρομή και την οκταετή πρωθυπουργική του θητεία με μια κρίσιμη για την χώρα ιστορική περίοδο.
Την συμβολή του στην διαμόρφωση της…— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) January 5, 2025
Σημειώνεται ότι ο Κώστας Σημίτης βρισκόταν στο εξοχικό του στους Αγίους Θεοδώρους και διακομίσθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του την Κυριακή 5 Ιανουαρίου.
Ο Κώστας Σημίτης ήταν καθηγητής πανεπιστημίου και πολιτικός. Διετέλεσε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τις 30 Ιουνίου 1996 ώς τις 8 Φεβρουαρίου 2004. Ήταν επίσης πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας (18 Ιανουαρίου 1996 – 10 Μαρτίου 2004). Γεννήθηκε στον Πειραιά, στις 23 Ιουνίου 1936.
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)




























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442