Χάρης Δούκας: «Προτείναμε νομοθετική ρύθμιση για μη αναστολή της απόφασης κλεισίματος επιχειρήσεων εάν πρόκειται για ανήλικους»
Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για την υπόθεση με το κλαμπ της λεωφόρου Βουλιαγμένης.
Ο Χάρης Δούκας μίλησε για το κλαμπ της λεωφόρου Βουλιαγμένης για το οποίο ανεστάλη η απόφαση για το κλείσιμο της επιχείρησης.
«Ο κ. Μπακογιάννης είχε πει στις τηλεοράσεις ότι κλείσαμε άλλο μαγαζί, τελικά ήταν το ίδιο μαγαζί. Τώρα ενώ ο ίδιος και η παράταξή του πήραμε μια ομόφωνη απόφαση, βγαίνει και κάνει μια τεκμηρίωση που μοιάζει με αυτήν του δικηγόρου του μαγαζιού. Κάνει λάθος. δεν συζητήθηκε επί της ουσίας η προσπάθεια που έγινε για εμάς για το οριστικό κλείσιμο του μαγαζιού, παρά μόνο συζητήθηκε αν υπάρχει οικονομική βλάβη.
Είχε γίνει προσωρινή προσπάθεια αναστολής της απόφασης μας 4 μέρες μετά την απόφαση. Δεν άνοιξε το μαγαζί αλλά άνοιξε στα ασφαλιστικά μέτρα. Οι λόγοι της προσφυγής κρίθηκαν προδήλως αβάσιμοι. Όμως η κρίση λέει ότι δημιουργείται ανεπανόρθωτη βλάβη και μέχρι την οριστική εκδίκαση της απόφασης – που μπορεί να γίνει σε 2 χρόνια – το κατάστημα θα παραμένει ανοιχτό», είπε αρχικά.
Και συνέχισε ο κ. Δούκας: «Δεν συζητήθηκε η ουσία της υπόθεσης. Στα ασφαλιστικά ενώ κάναμε αίτηση, δεν μας κάλεσαν. Είχαμε πει, για το γεγονός ότι αυτό αφορούσε ανήλικα παιδιά, ότι χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση. Στείλαμε γράμμα στον υπουργό στον κ. Λιβάνη, ότι η αναστολή θα είναι μόνιμη εάν υπάρχουν δυσάρεστες περιπτώσεις που πωλείται αλκοόλ στους ανήλικους.
Η λύση είναι υπάρχει μια νομοθετική παρέμβαση που θα δίνει την δυνατότητα το οριστικό κλείσιμο να μην έχει δυνατότητα αναστολής. Πρέπει να βρούμε με ποιον άλλον νόμιμο τρόπο μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά».
«Παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία στο δικαστήριο, το δικαστήριο έκρινε ότι υπήρχαν οικονομικές ζημιές στην επιχείρηση και αποφάσισαν έως ότου βγει η απόφαση να παραμείνει ανοιχτό. Ως δήμος σταθήκαμε στο κομμάτι του αλκοόλ, και όχι στην οικονομική ζημία», τόνισε στην συνέχεια.
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
- Σχέσεις: Πόση «δύναμη» έχουμε πάνω στον σύντροφό μας;
- Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή – Το πασχαλινό τραπέζι και η «αγορά δύο ταχυτήτων»
- Μπακς – Σέλτικς 101-133: Νέος διασυρμός για τα «Ελάφια» χωρίς τον Αντετοκούνμπο (vids)
- ΟΗΕ: Αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα η ψηφοφορία επί του σχεδίου προστασίας για τα στενά του Ορμούζ
- Λακωνία: Βίντεο ντοκουμέντο με γυναίκα δεμένη πισθάγκωνα στον δρόμο, προτού αφήσει την τελευταία της πνοή
- «Ο Τελευταίος Αντάρτης» επιστρέφει στο Θέατρο Άβατον για 8 παραστάσεις
- Η λιτότητα της ΕΠΟ ξεκινά από τη διαιτησία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442