Ερωδιός: Εικόνα σοκ με το πτηνό να έχει κολλημένο πλαστικό κύπελλο στο λαιμό του
Το τοπικό κέντρο άγριας ζωής και ένας κτηνίατρος προσπαθούν να εντοπίσουν και να διασώσουν τον ερωδιό
- Εφιαλτική ρότα τράβηξε η ΕΕ: «Ακυρώσαμε το εκλογικό αποτέλεσμα στη Ρουμανία, θα το κάνουμε και αλλού»
- Έρχονται θυελλώδεις άνεμοι στο Λος Άντζελες - Σε ετοιμότητα για εκκένωση περιοχών δέκα εκατομμύρια πολίτες
- Αποδέχεται την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας η Λούκα Κατσέλη
- Λάρισα: Νέα μαρτυρία για τον αγνοούμενο – «Είμαι πιο αισιόδοξος από την πρώτη μέρα» λέει ο Γιώργος Τσούκαλης
Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες που έρχονται από τη Βραζιλία και δείχνουν έναν ερωδιό με ένα πλαστικό ποτήρι κολλημένο στο λαιμό του.
Ο κτηνίατρος Jeferson Pires οδηγούσε στο Ρίο ντε Τζανέιρο όταν συνάντησε το πτηνό. Το πλησίασε και κατάφερε να τραβήξει μερικές φωτογραφίες πριν πετάξει προς ένα δέντρο. Αυτό που παρατήρησε και του προκάλεσε σοκ ήταν το ποτήρι που είχε κολλημένο στο λαιμό του.
Κάποιος ανεύθυνος πέταξε το ποτήρι, το οποίο μέσα είχε φαγητό. Το πουλί, ψάχνοντας τροφή, το μύρισε και το κατάπιε, με αποτέλεσμα τώρα να κινδυνεύει η ζωή του.
«Αν είχε φάει, πιστεύω ότι θα επιβίωνε για περίπου πέντε ημέρες»
«Αυτό είναι αποτέλεσμα της ανευθυνότητας των ανθρώπων που αποθέτουν τα σκουπίδια τους με λάθος τρόπο και τα πετούν σε ακανόνιστα σημεία, παρόλο που είναι μια μεγάλη πόλη που διαθέτει σύστημα αποκομιδής σκουπιδιών», έγραψε σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Instagram ο κτηνίατρος, δημοσιεύοντας παράλληλα τις σοκαριστικές φωτογραφίες.
Και πρόσθεσε: «Φυσικά, η μείωση της χρήσης πλαστικού θα μπορούσε επίσης να μειώσει την πιθανότητα να συμβεί αυτό, αλλά δυστυχώς οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην ενδιαφέρονται τόσο πολύ για το περιβάλλον μας και πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει μακριά από το μέρος που ζουν».
Η ανάρτηση του κτηνίατρου
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο ίδιος αναρωτήθηκε πόσο ακόμα μπορεί να επιβιώσει ο ερωδιός και δήλωσε στην Daily Mail ότι πιστεύει πως το πτηνό κατάπιε το πλαστικό κύπελλο την ίδια μέρα που τράβηξε τη φωτογραφία. «Αν είχε φάει, πιστεύω ότι θα επιβίωνε για περίπου πέντε ημέρες», είπε ο Pires. Ο κτηνίατρος δήλωσε ότι πέρασε δύο ημέρες προσπαθώντας να εντοπίσει τον ερωδιό, αλλά δεν κατάφερε να τον βρει, επειδή η περιοχή είναι δύσκολα προσβάσιμη.
Η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι ότι το πουλί, που έχει αναγνωριστεί ως ερωδιός Cocoi, το μεγαλύτερο είδος ερωδιού στη Λατινική Αμερική, θα μπορούσε να πέσει θύμα ενός άλλου ζώου που αναζητά τροφή. «Τα άγρια ζώα κρύβουν πολύ τον πόνο τους, διαφορετικά καταλήγουν να γίνονται γρήγορα θήραμα», εξήγησε.
Αν και ο κτηνίατρος έχει δει πολλά ζώα με πλαστικό στο στομάχι τους, τόνισε ότι στα 20 χρόνια που φροντίζει ζώα δεν είχε συναντήσει τέτοια περίπτωση. Πλέον, ο ίδιος και ένα τοπικό κέντρο άγριας ζωής προσπαθούν να εντοπίσουν και να διασώσουν τον ερωδιό.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις