Μακελειό στη Συρία: Τουλάχιστον 57 νεκροί στο Χαλέπι από επίθεση τζιχαντιστών
Οι συγκρούσεις που ακολούθησαν την επίθεση της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία, άφησαν 57 νεκρούς: 31 στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων και 26 εκ των επιτιθέμενων
Τουλάχιστον 57 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των συγκρούσεων μεταξύ του συριακού στρατού και τζιχαντιστών στην επαρχία του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία.
Όπως μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «οι συγκρούσεις που ακολούθησαν την επίθεση της (τζιχαντιστικής οργάνωσης) Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS) άφησαν 57 νεκρούς: 31 στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων και 26 εκ των επιτιθέμενων». Το συγκεκριμένο παρατηρητήριο είναι μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο, στη Μ. Βρετανία, αλλά διατηρεί ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.
Η HTS είναι πρώην βραχίονας της Αλ Κάιντα ο οποίος ελέγχει τον τελευταίο θύλακα ένοπλης αντίστασης στο καθεστώς του Μ. Αλ-Άσαντ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας.
Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, συριακά και ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν συντονισμένες αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή, επισημαίνει χαρακτηριστικά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Βασικός σύμμαχος του Μπασάρ Αλ-Άσαντ η Ρωσία
Η Ρωσία, βασικός σύμμαχος του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ-Άσαντ, έχει από το 2015 παρέμβει στρατιωτικά στον εμφύλιο στη Συρία. Εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον ανταρτών στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.
Το συριακό καθεστώς έχει ανακτήσει τον έλεγχο μεγάλου μέρους της επικράτειας, με τη βοήθεια της Ρωσίας και του Ιράν, μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου το 2011. Έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 500.000 ανθρώπους και έχει υποχρεώσει εκατομμύρια άλλους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]
- Η μυθική εμφάνιση του Μέσι και η αποθέωση από τους συμπαίκτες του (vids)
- «Δεν είναι πια μια επιχείρηση, είναι πόλεμος – Είναι πόλεμος πλήρους κλίμακας» λέει το Κρεμλίνο
- Η απίθανη αντίδραση του Λιονέλ Σκαλόνι στο 3-2 της Αργεντινής (vid)
- «Σε ποιον ανήκει ο μπακλαβάς;» – Στην UNESCO προσέφυγε η Τουρκία
- Ξεκίνησε προετοιμασία ο Άρης: «Κλικ» από την πρώτη προπόνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442