Βρετανία: Πέθανε ο Τζον Άλφρεντ Τίνισγουντ γηραιότερος άνδρας στον κόσμο
Ο Τζον Άλφρεντ Τίνισγουντ, ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο, πέθανε σε ηλικία 112 ετών.
- Forbes: Οι 10 πιο ισχυροί & πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο τώρα
- Η επίθεση των ανταρτών στη Συρία συνιστά απειλή για όλη τη Μέση Ανατολή, δηλώνει το Ιράν
- Ο χάρτης της διαιρεμένης Συρίας – Πόσο κοντά στο στόχο τους είναι οι τζιχαντιστές
- Η «Κούκλα», η πιο «επικίνδυνη» γυναίκα της Κολομβίας συνελήφθη - Πώς την έπιασαν
Πέθανε σε ηλικία 112 ετών ο Τζον Άλφρεντ Τίνισγουντ, ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο, όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του.
Ο μεγαλύτερος άνδρας στον κόσμο ήταν ο Τζον Άλφρεντ Τίνισγουντ και πέθανε τη Δευτέρα στον οίκο φροντίδας του Σάουθπορτ στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ζούσε.
Ο Τίνισγουντ ήταν από παιδί φανατικός οπαδός της Λίβερπουλ και έγινε ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στον κόσμο μόλις τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο Χουάν Βισέντε Πέρεθ Μόρα πέθανε σε ηλικία 114 ετών.
Η οικογένειά του είπε ότι η τελευταία μέρα του Τίνισγουντ ήταν «γεμάτη από μουσική και αγάπη».
Ποιος ήταν ο Τζον Άλφρεντ Τίνισγουντ
Ο Τίνισγουντ, ο οποίος γεννήθηκε την ίδια χρονιά που βυθίστηκε ο Τιτανικός, στις 26 Αυγούστου 1912, έγινε ο γηραιότερος άνδρας του Ηνωμένου Βασιλείου το 2020. Αναγνωρίστηκε από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο τον Απρίλιο του 2024.
Η οικογένειά του ανέφερε γι’ αυτόν πως «είχε πολλά καλά προσόντα». «Ήταν έξυπνος, αποφασιστικός, γενναίος, ήρεμος σε κάθε κρίση, ταλαντούχος στα μαθηματικά και εξαιρετικός συνομιλητής».
Πρόσθεσαν ακόμη ότι αυτές οι ιδιότητες τον βοήθησαν πολύ κατά τη στρατιωτική του θητεία στο Royal Army Pays Corps κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Γνώρισε τη γυναίκα του, Μπλάντγουεν, σε έναν χορό στο Λίβερπουλ και παντρεύτηκαν το 1942. Η Σούζαν γεννήθηκε το 1943 και το ζευγάρι πέρασε 44 χρόνια μαζί πριν η κυρία Τίνισγουντ πεθάνει, το 1986.
Η σχέση με τη βασιλική οικογένεια
Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Τίνισγουντ εργάστηκε για τα βασιλικά ταχυδρομεία στη Βρετανία και, αργότερα, ως λογιστής για τη Shell και την BP, πριν συνταξιοδοτηθεί το 1972.
Η οικογένειά του είπε ότι ως συνταξιούχος, προσέφερε εθελοντικά ως πρεσβύτερος στην εκκλησία Blundellsands United Reform, όπου έκανε επίσης κηρύγματα.
Ο Τίνισγουντ είχε παλαιότερα μιλήσει στο BBC λέγοντας ότι ήταν «αρκετά δραστήριος ως νεαρός» και έκανε «πολύ περπάτημα», αλλά είπε ότι δεν είχε ιδέα γιατί ήταν ευλογημένος με τέτοια μακροζωία. Επέμεινε ότι «δεν διαφέρει» από κανέναν άλλον, προσθέτοντας: «Ή ζεις πολύ ή μένεις στη ζωή για λίγο – και δεν μπορείς να κάνεις πολλά γι’ αυτό».
Ο αγαπημένος του ποδοσφαιρικός σύλλογος, η Λίβερπουλ, ιδρύθηκε μόλις 20 χρόνια πριν γεννηθεί και ο ίδιος έζησε 64 τρόπαια της κορυφαίας ομάδας των Reds – έχοντας χάσει τους δύο πρώτους τίτλους πρωταθλήματος το 1901 και το 1906.
Μετακόμισε στον οίκο φροντίδας Hollies Rest στο Σάουθπορτ λίγο πριν από τα 100ά του γενέθλια, όπου η καλοσύνη και ο ενθουσιασμός του για τη ζωή αποτέλεσαν έμπνευση για το προσωπικό του οίκου φροντίδας και τους συμπολίτες του, είπε η οικογένειά του.
Από τότε που έκλεισε τα 100 το 2012, λάβαινε μια ετήσια κάρτα γενεθλίων από τον μονάρχη – πρώτα από την εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η οποία ήταν νεότερή του κατά σχεδόν 14 χρόνια, και, πιο πρόσφατα, από τον βασιλιά Κάρολο Γ’.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις