Αμαλιάδα: Έρευνα για τυχόν ανθρωποκτονία του Παναγιωτάκη ζήτησε ο εισαγγελέας
Τρέχουν οι εξελίξεις για τα νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα στους θανάτους των οποίων ήταν παρούσα η Ειρήνη Μουρτζούκου
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Παναγιωτάκη, του 15 μηνών παιδιού της φίλης της Ειρήνης Μουρτζούκου, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Αύγουστο στην Αμαλιάδα.
Ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας κ. Διαμαντής Φλωρίδης φέρεται να ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς την Ασφάλεια Ήλιδας προκειμένου να διερευνηθεί συγκεκριμένα το αν προκύπτει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας (με οποιοδήποτε είδος δόλου) του βρέφους, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 15 μηνών.
Τι ζητά ο εισαγγελέας για την υπόθεση της Αμαλιάδας
Η εισαγγελική παραγγελία, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», περιλαμβάνει όλο το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο από το Αστυνομικό Τμήμα Ήλιδας, από τη στιγμή που πέθανε ο Παναγιωτάκης, γιος της Πόπης, φίλης της 24χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου.
Ο Αντεισαγγελέας κ. Φλωρίδης ζητά επίσης από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, στο πλαίσιο της νέας έρευνας, να λάβουν καταθέσεις τεσσάρων συγκεκριμένων προσώπων, κάποιες από τις οποίες έχουν ήδη ληφθεί, καθώς και να του επισυναφθεί η ιατροδικαστική έκθεση με τα αίτια θανάτου του παιδιού στην Αμαλιάδα.
Ξεκάθαρη εικόνα για τις κατηγορίες που ενδέχεται να διατυπωθούν θα υπάρξει μετά και την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας, όταν και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας για να αποφανθεί σχετικά με την κίνηση ποινικής δίωξης κατά υπόπτων, εφόσον προκύψουν, για τη διερευνώμενη τέλεση ανθρωποκτονίας.
Η πρώτη έρευνα
Την ίδια στιγμή, η πρώτη έρευνα που παραγγέλθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας κ. Ευάγγελο Μιχαήλο, που και αυτή στάλθηκε προς το Τμήμα Ασφάλειας Ήλιδας, έχει ήδη ολοκληρωθεί από τους αστυνομικούς. Μέσω της συγκεκριμένης παραγγελίας Εισαγγελέας Πρωτοδικών ζήτησε να μάθει την πορεία των υποθέσεων θανάτων βρεφών σε Αχαΐα και Ηλεία και σε ποιο σημείο βρίσκονται αυτές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας βρίσκονται ήδη στα χέρια του εισαγγελικού λειτουργού, ο οποίος και είναι αρμόδιος για τις επόμενες ενέργειες.
Χθες, διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας στην Εισαγγελία Πατρών η δικογραφία για το θάνατο του δεύτερου μωρού της Ειρήνης Μουρτζούκου στο Νοσοκομείο Παίδων, το 2023.
Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για το τι πραγματικά συνέβη και στα πέντε παιδιά και μέχρι στιγμής δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιο πρόσωπο.
- Νέα ζωή για το «Εργοστάσιο Τέχνης»
- Διεθνείς ανησυχίες για τον νόμο για την «εθνική ενότητα» της Κίνας – «Κακόβουλη δυσφήμιση», απαντά το Πεκίνο
- DSquared2: Οι βουτιές τους στα καταγάλανα νερά της Μυκόνου
- Παναγιώτης Νέστορας: Πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο – «Η απώλεια της γυναίκας μου να είναι η τελευταία από τέτοια άνανδρα χτυπήματα»
- Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]
- Ολυμπιακός: Η αποστολή για την Ολλανδία – Ποιους παίκτες πήρε μαζί του ο Μεντιλίμπαρ (pics)
- Ξέσπασε ο Μόντριτς: «Δεν μπορείς να δίνεις τέτοιο πέναλτι»
- Αύξηση σχεδόν 30% στους θανάτους στη Γαλλία κατά τον καύσωνα του Ιουνίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)





























![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442