Δεν συμβαίνει συχνά αυτό που συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Με τον Ολυμπιακό να έχει παραταχθεί με τρεις Έλληνες, άπαντες από την Ακαδημία του εκπροσωπώντας τρεις διαφορετικές γενιές, Ρέτσος, Τζολάκης, Μουζακίτης με τις αλλαγές στην επανάληψη να βάζουν στο παιχνίδι άλλα τρία παιδιά από την παραγωγή του συλλόγου, Αποστολόπουλος, Κωστούλας, Παπακανέλλος.
Έξι παίκτες που προέρχονται από την Ακαδημία του Ολυμπιακού αποτελώντας είτε βασικότατα στελέχη της ομάδας είτε παίκτες «πρώτης γραμμής». Μαζί με τον Μασούρα που μπήκε στο ματς στο 90΄ ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε κόντρα στον Πανσερραϊκό εφτά Έλληνες. Σε ένα ματς που ο Μεντιλίμπαρ έριξε στο ματς ότι καλύτερο είχε διαθέσιμο, με το ελληνικό στοιχείο να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο την φετινή σεζόν.
Μια μέρα μετά από όσα συνέβησαν στο Καραϊσκάκη οι άλλοι τρεις εκπρόσωποι του Big-4 ακολούθησαν τον αντίθετο ακριβώς δρόμο. Και αν στον Παναθηναϊκό που παρέταξε για πρώτη φορά ο Ρουί Βιτόρια από τους 13 που έπαιξαν, οι τρεις ήταν Έλληνας (Βαγιαννίδης, Μπακασέτας, Ιωαννίδης) στους δύο δικεφάλους το 1/32 μπορεί να είναι και ιστορικό.
Τόσο η ΑΕΚ στο Περιστέρι όσο και ο ΠΑΟΚ στην Λαμία έπαιξαν με ξένους παίκτες με μοναδική εξαίρεση τον Μάνταλο που ήταν στο βασικό σχήμα της ΑΕΚ έως το 68΄που έδωσε την θέση του στον Λιούμπισιτς. Το εντυπωσιακό βεβαίως είναι πως στον ΠΑΟΚ που τα τελευταία χρόνια έχει φέρει πολλά δικά του παιδιά από την Ακαδημία στην πρώτη ομάδα, δεν υπήρξε κανείς εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Για την ΑΕΚ η μοναξιά του Μάνταλου επαναλήφθηκε καθώς και στις Σέρρες ήταν ο μοναδικός Έλληνας μπαίνοντας αλλαγή. Για τον ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στον ΟΦΗ στην Τούμπα, έπαιξε ο Κωνσταντέλιας έως το 67΄που έδωσε την θέση του στον Τάισον.
Δείτε πώς δια,μορφώθηκαν τα ζευγάρια στους «4» του Champions League, μετά τις προκρίσεις των Άρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου, με τις οποίες ολοκληρώθηκε η φάση των προημιτελικών.
Χειρότερα δεν γινόταν για την Άρσεναλ που κινδύνεψε από την Σπόρτινγκ, η οποία είχε και δοκάρι στο 43’, καθώς οι γηπεδούχοι κάθισαν στο 1-0 του πρώτου αγώνα. Δοκάρι είχε και η Άρσεναλ στο 84’.