Βόρεια Γάζα: Το Ισραήλ συνέλαβε χειρουργό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
Η ιατρική φιλανθρωπική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) ανακοίνωσε ότι ένας από τους γιατρούς της που εργάζεται σε νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα συνελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) ,την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου έλαβαν επίσημη επιβεβαίωση πως Μοχάμεντ Ομπέιντ, ορθοπεδικός χειρουργός, μέλος της ομάδας τους, συνελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις, μαζί με πολλά άλλα μέλη του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Kamal Adwan στη βόρεια Γάζα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στο νοσοκομείο στις 26 Οκτωβρίου.
Τα μέλη της ΜΚΟ δήλωσαν την έντονη ανησυχία που προκαλεί η σύλληψη του συναδέλφου τους.
Our colleague Dr Mohammed Obeid has been detained by Israeli forces along with other medical staff from Kamal Adwan hospital in north Gaza.
We’ve officially requested information on his detention and call for his, and all medical staff’s, protection.https://t.co/BlZHJivQ0R
— MSF International (@MSF) October 31, 2024
«Ο Δρ Ομπέιντ εργάζεται ακούραστα από την αρχή του πολέμου, προσφέροντας την υποστήριξή του ως γιατρός σε πολλά νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας. Το έργο του έχει σώσει αμέτρητες ζωές», δήλωσαν.
Αναφέρεται ότι η τελευταία επαφή με τον Ομπεΐντ ήταν το απόγευμα της 25ης Οκτωβρίου.
Είχε βρει καταφύγιο και προσέφερε την υποστήριξή του ως χειρουργός στο νοσοκομείο Kamal Adwan όταν αυτό βρέθηκε υπό πολιορκία από τις ισραηλινές δυνάμεις.
Τι ζητούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα
Η οργάνωση ζήτησε επίσημα πληροφορίες από τις ισραηλινές αρχές σχετικά με το καθεστώς κράτησης του Ομπέιντ, την τρέχουσα θέση του και κάθε πληροφορία σχετικά με τη σωματική και ψυχική του υγεία.
«Ζητάμε την ασφάλεια και την προστασία του συναδέλφου μας, καθώς και όλου του ιατρικού προσωπικού στη Γάζα που εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες και αντιμετωπίζει φρικτή βία καθώς προσπαθεί να παρέχει περίθαλψη», τόνισαν.
- Χαϊδάρι: Άγριος ξυλοδαρμός μέσα σε ιατρείο – Τον ξυλοκόπησε επειδή του έκανε παρατήρηση να μιλά πιο σιγά στο κινητό
- Θανάσης Αντετοκούνμπο: Παντρεύτηκε τη σύντροφό του και μητέρα των διδύμων – Κουμπάρος ο αδερφός του Γιάννης
- Ελληνικά αεροδρόμια: Οι καθυστερήσεις των πτήσεων αυξάνονται κατά 63% – Τι θα εξεταστεί στη σημερινή σύσκεψη
- Basketball Sphere: «Oι τρεις παίκτες που είναι πιθανό να μην συνεχίσουν στον Παναθηναϊκό»
- Μαζική η φυγή προς τη σύνταξη – Υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 110.000 οι αιτήσεις το πρώτο 6μηνο του 2026
- Βενεζουέλα: Πάνω από 3.300 νεκροί από τους σεισμούς – Θάβουν θύματα με αριθμούς
- ΣΥΡΙΖΑ: Φάμελλος και Πολάκης λύνουν τις διαφορές τους – Έρχονται παραιτήσεις βουλευτών
- ΠΑΣΟΚ: Διεύρυνση στη Θεσσαλονίκη με δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442