ΗΠΑ: Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Τζος Σαπίρο, σημαντικής μορφής των Δημοκρατικών
Ο Τζος Σαπίρο, κυβερνήτης της Πενσιλβάνια, αναπαυόταν μαζί με την οικογένειά του στο εσωτερικό της επίσημης κατοικίας του στο Χάρισμπεργκ όταν εκδηλώθηκε φωτιά...
Η αστυνομία ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως συνέλαβε ύποπτο για «εμπρησμό» και «τρομοκρατία» αφού επενέβη — μαζί με την πυροσβεστική — τη νύχτα στο σπίτι του Τζος Σαπίρο, σημαντικής μορφής του δημοκρατικού κόμματος στις ΗΠΑ (στη φωτογραφία από Capitol City Fire, επάνω, καπνοί βγαίνουν από το εσωτερικό της κατοικίας του Τζος Σαπίρο).
Το όνομα του Τζος Σαπίρο, του κυβερνήτη στην πολιτεία Πενσιλβάνια (ανατολικά), ακούστηκε πολύ την περασμένη χρονιά, κατά τη διάρκεια της αναζήτησης του υποψηφίου αντιπροέδρου της παράταξης, προτού τελικά η Κάμαλα Χάρις — που επέλεξε τον Τιμ Ουόλς, τον κυβερνήτη στη Μινεσότα — υποστεί βαριά ήττα στις εκλογές του Νοεμβρίου από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ο κ. Σαπίρο ανέφερε ότι τον ξύπνησαν «χτυπήματα στην πόρτα» που κοπάναγαν αστυνομικοί
Ο κ. Σαπίρο, 51 ετών, αναπαυόταν μαζί με την οικογένειά του στο εσωτερικό της επίσημης κατοικίας του στο Χάρισμπεργκ, την πρωτεύουσα της πολιτείας, όταν εκδηλώθηκε η φωτιά, εξήγησε η πολιτειακή αστυνομία.
Η πυρκαγιά κατασβέστηκε αλλά όχι προτού «προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε τμήμα της κατοικίας», διευκρίνισε.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η ίδια πηγή ανακοίνωσε πως συνελήφθη 38χρονος, ονόματι Κόντι Μπάλμερ, τον οποίο βαραίνουν υποψίες πως εισέβαλε στην κατοικία εφοδιασμένος μ’ αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό.
Ο τοπικός εισαγγελέας Φραν Τσάρντο δήλωσε πως θα ζητήσει ν’ ασκηθεί δίωξη στον ύποπτο για εμπρησμό με επιβαρυντικές περιστάσεις, τρομοκρατία, καθώς και διακεκριμένη επίθεση εναντίον προσώπου που κατέχει δημόσιο αξίωμα.
Η πυροσβεστική επενέβη περί τις 02:00 χθες Κυριακή (09:00 ώρα Ελλάδας).
Ο κ. Σαπίρο ανέφερε μέσω X ότι τον ξύπνησαν «χτυπήματα στην πόρτα» που κοπάναγαν αστυνομικοί, κατόπιν πήρε την οικογένειά του και βγήκαν έξω.
«Υπερβολικά συνηθισμένο»
«Δόξα τω Θεώ, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός και η φωτιά σβήστηκε», πρόσθεσε.
Ο κ. Σαπίρο εξελέγη κυβερνήτης στην Πενσιλβάνια το 2022, όταν κέρδισε υποψήφιο της άκρας δεξιάς τον οποίο υποστήριζε ο Ντόναλντ Τραμπ.
«Αυτό το είδος της βίας έχει γίνει υπερβολικά συνηθισμένο στην κοινωνία μας κι ανεξαρτήτως του από πού προέρχεται, είτε από τη μια πλευρά ή από την άλλη, πρέπει να σταματήσει», τόνισε στον Τύπο.
Πηγή: ΑΠΕ
- Γερμανία: Η O2 Telefónica σχεδιάζει περικοπές τουλάχιστον 1.000 θέσεων εργασίας
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442