Γάζα: «Είναι παιδί! Γιατί το βομβάρδισαν;» – Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τις τελευταίες στιγμές ενός αγοριού
«Είναι παιδί», ακούγεται να λέει ένας δημοσιογράφος καθώς παρακολουθεί ένα αγόρι στην Βόρεια Γάζα να φωνάζει για βοήθεια αφού έχει χτυπηθεί από βόμβα.
Ένα βίντεο-ντοκουμέντο που τράβηξε δημοσιογράφος στη Γάζα, την περασμένη Παρασκευή, δείχνει ένα τραυματισμένο αγόρι να κείτεται δίπλα από κρατήρα που έχει δημιουργηθεί σε δρόμο κοντά στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπάλια. Το αγόρι κουνάει τα χέρια του και ζητά απεγνωσμένα βοήθεια.
«Είναι παιδί», ακούγεται να λέει ο δημοσιογράφος Ουάφα Θαχέρ. «Είναι ακρωτηριασμένο. Γιατί το βομβάρδισαν;»
Η ανατριχιαστική σκηνή
Καθώς ο 13χρονος Μοχάμεντ Σάλεμ εκλιπαρεί για βοήθεια, μερικοί άντρες τρέχουν προς το μέρος του σε προσπάθεια να τον βοηθήσουν, εμφανώς σοκαρισμένοι από το θέαμα του ακρωτηριασμένου παιδιού.
Οι άνδρες φαίνεται να σηκώνουν τα χέρια τους και φωνάζουν για βοήθεια.
Την ώρα που δύο άνδρες προσπαθούν να σηκώσουν το αγόρι, πέφτει άλλη μια βόμβα στο σημείο.
View this post on Instagram
Ο Σάλεμ πέθανε από τα τραύματά του, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, η οποία είπε ότι ένα άλλο αγόρι, 14 ετών, του οποίου τα πόδια ακρωτηριάστηκαν από το δεύτερο πλήγμα πέθανε επίσης κατά την μεταφορά του από το ασθενοφόρο.

Μέλη της ομάδας της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου μεταφέρουν τα σώματα ανθρώπων που τραυματίστηκαν στην τοποθεσία που αναφέρεται ως Jabalia, στη Γάζα, σε αυτό το στιγμιότυπο από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στις 22 Οκτωβρίου 2024.
Ο Θαχέρ έδωσε το βίντεο στην Washington Post, η οποία επαλήθευσε την αυθεντικότητά του.
Τι απαντά ο IDF
Αφού κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό, ο ισραηλινός στρατός είπε στην Washington Post ότι «εργάζεται για να εξαρθρώσει τις στρατιωτικές και διοικητικές δυνατότητες της Χαμάς» και ότι λαμβάνει «προφυλάξεις για να περιορίσει τον αντίκτυπο σε αμάχους».
Ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε γιατί εξαπέλυσε τις επιθέσεις οι οποίες ακρωτηρίασαν και στην συνέχεια σκότωσαν το αγόρι ή ποιος ήταν ο στόχος της βόμβας.
- Ο ρόλος της Ελλάδας στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι κινήσεις μέσω αμυντικής διπλωματίας
- Πόλεμος στο Ιράν: Γιατί κορυφαίοι traders πετρελαίου δεν επωφελήθηκαν από την αναταραχή στην αγορά
- Πρεστιάνι: «Τιμωρήθηκα χωρίς αποδείξεις»
- The Expla-in Project| ΠΑΣΟΚ στην αντεπίθεση: Πώς ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές στριμώχνουν διπλά την κυβέρνηση
- Lifestyle trends 2026: Μικρές αλλαγές που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα
- Ανδρουλάκης; Αυτην την παρακμή θα τη σταματήσουμε μαζί – Πανικόβλητη η κυβέρνηση από τις απειλές του Ντίλιαν
- Έριν Ο Κόνορ: Καταγγέλλει το Instagram για τη γυμνή μητρότητα
- Έκρηξη στην Κυψέλη: Άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια έξω από πολυκατοικία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/zanyar-ibrahim-FjoVfeQCDSw-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442