Αγιο Όρος: Στο νοσοκομείο 11 Ρουμάνοι προσκυνητές που έφαγαν δηλητηριώδη μανιτάρια
Κατά τη διάρκεια της διαδρομή τους είδαν μανιτάρια και θεώρησαν ότι ήταν ακίνδυνα και μπορούσαν να τα καταναλώσουν.
Πήγαν να προσκυνήσουν και κατέληξαν στο νοσοκομείο. Ο λόγος για 11 Ρουμάνους που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση καθώς έφαγαν μανιτάρια που βρήκαν κατά τη διάρκεια περιπάτου.
Συγκεκριμένα, οι Ρουμάνοι προσκυνητές έμειναν στη Σκήτη της Αγίας Αννας στο Αγιο Ορος και το πρωί αποφάσισαν να επισκεφθούν την κορυφή του Αθω όπου βρίσκεται το εκκλησάκι Μεταμόρφωσης του Σωτήρως.
Σύμφωνα με το Voria.gr κατά τη διάρκεια της διαδρομή τους είδαν μανιτάρια και θεώρησαν ότι ήταν ακίνδυνα και μπορούσαν να τα καταναλώσουν.
Μετά από λίγο άρχισαν να έχουν ενοχλήσεις και κάποιοι από αυτούς αισθάνθηκαν έντονη αδιαθεσία. Το γκρουπ των προσκυνητών επέστρεψε στη Δάφνη, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από γιατρούς του Κέντρου Υγείας των Καρυών και σε κάποιους χρειάστηκε δοθεί ορός, καθώς ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση. Στη συνέχεια αναχώρησαν με θαλάσσια ταξί από το Άγιον Όρος για την Ουρανούπολη.
Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τους προσκυνητές από το λιμάνι της Ουρανούπολης, μερικούς από τους οποίους σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, και τους μετέφερε στο νοσοκομείο Πολυγύρου.
- BBC: «Στην Άρσεναλ με 40 εκατ. ευρώ ο Τζόλης»
- Η διατροφή που κρατά το κουνέλι σας υγιές, δραστήριο και χαρούμενο
- Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις το 2026 – Ποιοι κυριαρχούν, ποιοι υποχωρούν και πού βρίσκεται η Αθήνα
- Θεσσαλονίκη: Τρόμος σε πτήση – Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης
- Λάσπη στον ανεμιστήρα από Π.Μαρινάκη κατά Τσίπρα – Καμία απάντηση στο «κατηγορώ» του προέδρου της ΕΛΑΣ κατά κυβέρνησης
- Άννα Μαρία Ηλιάδου: Το εντυπωσιακό μοντέλο του GNTM 2 στη Μύκονο
- Παραιτήθηκε από γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Καλαματιανός – «Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα»
- «Προτάσεις και από την Ελλάδα για τον Τζόουνς-Γκαρσία»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442