Επίθεση αντιπολίτευσης σε κυβέρνηση και Μητσοτάκη: «Αρχιτέκτονας της συσκότισης για το έγκλημα στα Τέμπη»
«Η προσπάθεια συσκότισης έχει αρχιερέα και αρχιτέκτονα: έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό της χώρας», δήλωσε ο Νίκος Παππάς
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό – με αφορμή και την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αίθουσα της Ολομέλειας – εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το κτηματολόγιο.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, αρχιτέκτονα της συσκότισης του εγκλήματος των Τεμπών τονίζοντας: «Η προσπάθεια συσκότισης, το λέμε με πάσα ευθύνη και όσο πιο απλά γίνεται, έχει αρχιερέα και αρχιτέκτονα: έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό της χώρας. Θα ήθελε πάρα πολύ να αναβληθεί και να σβήσει η συζήτηση για το έγκλημα των Τεμπών, το οποίο έχει κάποιες πάρα πολύ σοβαρές πτυχές, τις οποίες εμείς δεσμευόμαστε να μην αφήσουμε να φύγουν από τη δημόσια συζήτηση».
Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ αξιώνει λεπτομερή ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη των εθνικών θεμάτων.
«Διαφαίνεται από δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων αλλά και του Τούρκου προέδρου ότι υπάρχουν εξελίξεις. Ποιες είναι αυτές οι εξελίξεις; Σε ποια κατεύθυνση; Σε ποιο πλαίσιο; Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να μας εξηγήσει τι ακριβώς διαπραγματεύεται», αναρωτήθηκε.
«Άκουσα με ενδιαφέρον ότι ο κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει νέα πρωτοβουλία για την ακρίβεια, ενώ με δηλώσεις της η κυρία Φον Ντερ Λάιεν ξεκαθάρισε ότι πλέον η επίδραση του πολέμου στις τιμές είναι ελάχιστη. Και βλέπουμε ‘διαρροές’ ότι η Κομισιόν δεν απαγορεύει σε καμία χώρα να βάλει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας. Ούτε γι αυτό ο κ. Μητσοτάκης είχε να πει τίποτα στην εθνική αντιπροσωπεία», είπε αναφερόμενος στην ακρίβεια.
ΚΚΕ: Ούτε για τα μάτια του κόσμου μια κουβέντα για τη Μέση Ανατολή
Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος στηλίτευσε την επιλογή του κ. Μητσοτάκη να μην αναφερθεί καθόλου στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
«Εμφανίστηκε στη Βουλή και δεν βρήκε να πει – έστω για τα μάτια του κόσμου – μια κουβέντα για όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή», είπε και πρόσθεσε: «στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ που πέρασε σε νέα φάση. Τη στιγμή που κλιμακώνονται επικίνδυνες εξελίξεις, πραγματοποιείται στη χώρα μας στρατιωτική άσκηση αμερικανονατοϊκή. Μια τεραστίων διαστάσεων άσκηση, όπου συμμετέχουν 13 κράτη της λυκοσυμμαχίας, με πάνω από 140 πολεμικά αεροσκάφη και 1500 άτομα. Αν αυτό δεν αποτελεί γενικευμένη πρόβα πολέμου τι άλλο μπορεί να σημαίνει», είπε.
- Ισχυρές καταιγίδες πριν τον τελικό του Μουντιάλ: Η πρόγνωση του καιρού για το Ισπανία – Αργεντινή
- Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Ιράν και τα φτερά του Ίκαρου – Μια προσωπική βεντέτα ίσως οδηγεί τις ΗΠΑ στην καταστροφή
- Ουκρανία: Κύμα διαδηλώσεων για την αποπομπή του υπουργού Άμυνας – Σε δύσκολη θέση ο Ζελένσκι
- Γαλλία – Αγγλία: Αυτές είναι οι ενδεκάδες του μικρού τελικού
- Η Μέγκαν Φοξ «βγάζει γλώσσα» σε χρήστη του Instagram που την κρίνει χωρίς λόγο
- Σε κόντρα ΗΠΑ – Νότια Κορέα για τα… δεδομένα μιας εταιρείας
- Στην Αθήνα ο Φαν Ντρόνγκελεν για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό
- «Εισβολή» κινεζικών αυτοκινήτων στη Μεγάλη Βρετανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442