Πανηγυρική πρόκριση στους ομίλους του FIBA Europe Cup πήρε το Μαρούσι, το οποίο σημείωσε το «2 στα 2» στα προκριματικά της διοργάνωσης επί της ΒΚ Πέγια.
Αφού έκανε το πρώτο βήμα στο κλειστό του Αγίου Θωμά (98-75, 24/9), η ομάδα του Νίκου Βετούλα νίκησε απόψε (26/9) και στο δεύτερο παιχνίδι (που διεξήχθη επίσης στον Άγιο Θωμά, μετά από συμφωνία των δύο ομάδων) και με το τελικό 106-81 πήρε το εισιτήριο για τον 7ο όμιλο της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τη Νόρκεπινγκ (Σουηδία), την Φρίμπουργκ (Ελβετία) και την Σαμπάχ (Αζερμπαϊτζάν).
Μετά το… νωθρό πρώτο ημίχρονο, η λήξη του οποίου το βρήκε στο -3 (53-50), το Μαρούσι έβγαλε αντίδραση και με διάρκεια σε άμυνα και επίθεση στην τρίτη περίοδο «καθάρισε» τον αγώνα. Η ελληνική ομάδα έτρεξε επιμέρους σκορ 32-13 σε αυτό το διάστημα, σημειώνοντας όχι μόνο την ανατροπή, αλλά εξασφαλίζοντας και ένα +14 (82-68 στο 30΄), μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία την τέταρτη περίοδο, απέναντι στους γηπεδούχους που είχε μείνει από… δυνάμεις.
Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Έλβαρ Φρίντρικσον με 22 πόντους και 9 ασίστ, ενώ από την Πέγια ξεχώρισε ο Σαχάντα Ουέλς με 25 πόντους.
Χωρίς τον Νίκολα Μίροτιτς ταξίδεψε η Μονακό στην Αθήνα, για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της φάσης των playoffs για την Ευρωλίγκα. - Τι δήλωσε ο Ντιαλό.
Σε συνέντευξή του σε ρουμάνικο Μέσο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου χαρακτήρισε ως τους δύο πιο δύσκολους μήνες της ζωής του, μετά τον θάνατο του πατέρα του Μιρτσέα και τον χαμένο τελικό Κυπέλλου με τον ΟΦΗ.