Τέλος στην καριέρα του στο ΝΒΑ έβαλε ο Ντέρικ Ρόουζ. Ο Αμερικανός γκαρντ, λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 36 του χρόνια, κρέμασε τα παπούτσια του μετά από 16 χρόνια στην κορυφαία μπασκετική Λίγκα.
Ο Ντέρικ Ρόουζ ήταν επιλογή των Μπουλς στο Νο1 του NBA Draft 2008. Υπήρξε σύμβολο μίας εποχής, αφού στο λυκαυγές της δεκαετίας του 2010 φαινόταν έτοιμος να γίνει ο επόμενος μεγάλος σταρ του NBA.
Για την ακρίβεια, την σεζόν 2010/11 φάνηκε να γίνεται ακριβώς αυτό, αφού βίωσε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με την φανέλα των Μπουλς (25 πόντοι, 4.1 ριμπάουντ, 7.7 ασίστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο σε 37 λεπτά συμμετοχής), με αποτέλεσμα να γίνει ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του NBA που κατέκτησε το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου, σε ηλικία 22 ετών.
Η παρουσία του Ντέρικ Ρόουζ στο NBA
Ο Ρόουζ αγωνίστηκε στο NBA από το 2008 έως το 2024 και μέσα σε αυτό το διάστημα φόρεσε τις φανέλες των Μπουλς, των Νικς, των Πίστονς, των Τίμπεργουλβς και των Γκρίζλις.
Ολοκλήρωσε την καριέρα του με 12.573 πόντους, 2.324 ριμπάουντ και 3.770 ασίστ σε 723 παιχνίδια και μέσους όρους 17.4 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 5.2 ασίστ σε 31 λεπτά συμμετοχής.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Ο Λούκα Μόντριτς έδωσε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης σε μεγάλο μέσο του εξωτερικού και μίλησε για την απόφαση του να αγωνιστεί στη Μίλαν, αλλά και για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στη Σερβία και αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό, τις δύο θητείες του, αλλά και στο Βασίλη Σπανούλη και τα ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό