Ένοπλος σκότωσε τρεις Ισραηλινούς αμάχους σε επίθεση κοντά στη Γέφυρα Άλενμπι, ένα από τα σημεία διέλευσης ανάμεσα στην κοιλάδα του Ιορδάνη, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ιορδανία. Οι ισραηλινές αρχές ανέφερεν πως οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και τον σκότωσαν.
«Ένας τρομοκράτης πλησίασε στην περιοχή της Γέφυρας Άλενμπι από την Ιορδανία με φορτηγό, βγήκε από το φορτηγό και άνοιξε πυρ εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας που επιχειρούσαν στη γέφυρα», ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. «Ο τρομοκράτης εξουδετερώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, τρεις άμαχοι Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της επίθεσης», πρόσθεσαν.
Άρχισε η έρευνα για το επεισόδιο
Σημειώνεται δε ότι το εν λόγω μεθοριακό πέρασμα είναι επίσης γνωστό ως Γέφυρα Βασιλιάς Χουσεΐν. Βρίσκεται περίπου στα μισά του δρόμου ανάμεσα στο Αμάν και την Ιερουσαλήμ, βόρεια της Νεκράς Θάλασσας.
Οι ιορδανικές αρχές ανακοίνωσαν πως άρχισαν έρευνα για το επεισόδιο και ιορδανός αξιωματούχος είπε στο Ρόιτερς πως έκλεισαν για το λόγο αυτό τη γέφυρα.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας