Με το δεξί ξεκίνησε την προετοιμασία εν όψει της νέας σεζόν ο Παναθηναϊκός, ο οποίος νίκησε την Τσεντεβίτα με 81-76 στη Σλοβενία στο πρώτο του φιλικό.
Για την ομάδα του Εργίν Αταμάν, ο Λορέντζο Μπράουν στο ντεμπούτο του με τα «πράσινα» πέτυχε 18 πόντους έχοντας καλή περουσία και στη δημιουργία, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Μήτογλου με 19 πόντους.
Καθοριστικός ήταν ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ.
Το ματς ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά του με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει λίγο τη διαφορά και να προηγηθεί με 6 (70-76). Η Τσεντεβίτα δεν παράτησε το ματς και μείωσε σε 76-78, 2 λεπτά πριν από το τέλος, με τον Μπράουν να ευστοχεί σε μεγάλο τρίποντο για το τελικό 76-81 αι την πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού.
Οι πράσινοι αγωνίστηκαν με 9 παίκτες στο παιχνίδι. Εκτός έμειναν οι Κώστας Σλούκας, Ματίας Λεσόρ και Κέντρικ Ναν, ενώ οι Αντετοκούνμπο και Γιουρτσεβέν ήταν δηλωμένοι αλλά δεν αγωνίστηκαν.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ
Καταπληκτικός ο Μότα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αταλάντα, καθώς ο γκολκίπερ της Λάτσιο απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιντερ
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Κύπρου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκεται στο επίκεντρο των επεισοδίων.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Premier League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Άρσεναλ, έχοντας την καλύτερη επίθεση.