Λεβερκούζεν – Στουτγκάρδη 4-3 πεν. (2-2 κ.δ.): Ξεκίνημα με κούπα για τις Ασπιρίνες
Ισοφάρισε σε 2-2 στο 88′ παίζοντας με δέκα παίκτες και πήρε την κούπα του Σούπερ Καπ με 4-3 στα πέναλτι κόντρα στην Στουτγκάρδη η Λεβερκούζεν που σάρωσε και τους τρεις τίτλους στη Γερμανία.
Κι αυτό δικό της! Η απίθανη Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο κατέκτησε το γερμανικό Σούπερ Καπ με τον τρόπο που σάρωσε τα πάντα πέρσι εντός συνόρων.
Έμεινε ζωντανή όταν όλοι την είχαν τελειωμένη, για το 2-2 κόντρα στην Στουτγκάρδη στο 88′ παίζοντας μάλιστα με παίκτη λιγότερο από το πρώτο ημίχρονο και της πήρε την κούπα με 4-3 στα πέναλτι επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της.
Η Λεβερκούζεν μπήκε δυνατά στην «BayArena» και μόλις στο 11′ έκανε το 1-0 με τον Μπόνιφεϊς αλλά στο 15′ ο Μιγιότ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 37′ οι ισορροπίες άλλαξαν καθώς αποβλήθηκε ο Τεριέ ενώ στο 45′ ο Στένζελ σημάδεψε δοκάρι για την Στουτγκάρδη.
Στο 63′ η Στουτγκάρδη γύρισε το ματς με προβολή του Ουντάβ από ασίστ του Κρέτσιγκ ενώ στο 77′ η Λεβερκούζεν έχασε απίθανη διπλή ευκαιρία με Σικ και Φρίμπονγκ. Στο 88′ όμως έφτασε στο 2-2 με ασίστ του Βιρτς και υπέροχο τελείωμα του Σικ, με τον Φρίμπονγκ να χάνει τεράστια ευκαιρία δευτερόλεπτα αργότερα για την ανατροπή στην ανατροπή.
Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι και εκεί η Στουτγκάρδη έχασε δύο με τους Κρέτσιγκ, Σίλας, ενώ η Λεβερκούζεν έβαλε τα τέσσερα που εκτέλεσε και με 4-3 πήρε την κούπα.
Η διαδικασία των πέναλτι:
Στουτγκάρδη: Μιγιότ, εύστοχο (1-0)
Λεβερκούζεν: Σικ, εύστοχο (1-1)
Στουτγκάρδη: Ντεμίροβιτς, εύστοχο (2-1)
Λεβερκούζεν: Γκριμάλδο, εύστοχο (2-2)
Στουτγκάρδη: Κρέτσιγκ, άστοχο
Λεβερκούζεν: Αλέις Γκαρσία, εύστοχο (3-2)
Στουτγκάρδη: Ουντάβ, εύστοχο (3-3)
Λεβερκούζεν: Ταπσόμπα, εύστοχο (4-3)
Στουτγκάρδη: Σίλας, άστοχο
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Ταπσομπά, Άντριχ (73′ Σικ), Ινκαπιέ, Τέγια (73′ Φριμπόνγκ), Γκαρσία, Τζάκα, Μπελοσιάν (84′ Γκριμάλντο), Αντλί (73′ Βιρτς), Τεριέ, Μπονιφάς (41′ Τα)
ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: Νίμπελ, Στέντζελ (83′ Καϊτέλ), Ρουάλ, Σαμπό, Μίτελστεντ (63′ Κρέτσιχ), Καραζόρ, Στίλερ (62′ Ουντάβ), Λέβελινγκ (63′ Σιλάς), Μιλό, Φούριχ (77′ Ντιέλ), Ντεμίροβιτς
- Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Ναϊμέγκεν στον 3ο προκριματικό του Champions League
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
- Η μπουνιά του Μολίνα στον Ρόδι που δεν είδε κανείς μετά το τέλος του τελικού (vid)
- Παρουσιάζεται ο Οσμάν από τον ΠΑΟΚ
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Ο Κέντρικ Ναν έβγαλε τραγούδι: «Κάντε στην άκρη» (vid)
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)

























![Μία εικόνα, χίλιες λέξεις: Τα δάκρυα του Μέσι μετά τον χαμένο τελικό της Αργεντινής [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-19T223643Z_61840975_UP1EM7J1QLF9R_RTRMADP_5_SOCCER-WORLDCUP-ESP-ARG-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442