ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Προκλητικός, δεν σεβάστηκε ούτε τον Δεκαπενταύγουστο
«Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει να καεί ολόκληρη η χώρα μήπως και γίνει… καλύτερος ο κ. Μητσοτάκης», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
Πυρά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις δηλώσεις που πραγματοποίησε από τα Χανιά για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, αναφερόμενος στις φωτιές στην Αττική, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «μικρή του φάνηκε η καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά στην Αττική του κ. Μητσοτάκη, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του στα Χανιά της Κρήτης, ανήμερα του εορτασμού της Παναγίας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάφερε να σεβαστεί ούτε καν την ίδια τη γιορτή, αφού δεν δίστασε να προχωρήσει στον άκρως προκλητικό ισχυρισμό ότι οι πολίτες που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται είναι «ευτυχώς λίγοι». Είναι ο ίδιος, άλλωστε, που την περασμένη Τρίτη δήλωσε πως προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι».
«Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει να καεί ολόκληρη η χώρα μήπως και γίνει… καλύτερος ο κ. Μητσοτάκης»
Ακολούθως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «είναι προφανές πως τα 100.000 και πλέον στρέμματα, αλλά και τα δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις που κάηκαν, δεν είναι αρκετά ώστε ο κ. Μητσοτάκης να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής που έχει προκαλέσει η πολιτική της κυβέρνησης του».
Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρει πως «το μόνο σίγουρο είναι ότι η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει να καεί ολόκληρη η χώρα μήπως και γίνει… καλύτερος ο κ. Μητσοτάκης. Ούτε και μπορεί να ανεχτεί άλλο τη χυδαία τακτική της κυβέρνησης να κάνει το μαύρο άσπρο μετά από μια τέτοια καταστροφή».
- Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης στο Μουντιάλ… περπατώντας (vids, pics)
- Μουντιάλ 2026: Τομ Κρουζ, Μαντόνα και IShowSpeed σφυρίζουν λήξη στο Super Bowl της FIFA
- Ο Ερντογάν, η απόπειρα πραξικοπήματος και η «Νέα Τουρκία»
- Αποσύρεται από την υπόθεση του Τολιόπουλου ο ΠΑΟΚ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γιάννης Αμανατίδης νέος γραμματέας της Κ.Ο. – Θα στείλει επιστολή για επιστροφή Πολάκη – Το Σάββατο η εκλογή προέδρου
- Κιλκίς: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Πολύκαστρο – Σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη
- Ιράν: Νέο κύμα αμερικανικών πληγμάτων – «Το Ορμούζ παραμένει κλειστό»
- Οι «Τρωάδες» στην Επίδαυρο εγκαινιάζουν μια νέα εποχή προσβασιμότητας στον πολιτισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442