Νέα απάντηση της Πυροσβεστικής στον ΣΥΡΙΖΑ: Η επιμονή στην αμφισβήτηση των στοιχείων θίγει την αξιοπιστία της επιχειρησιακής μας αφοσίωσης
«Αυτή είναι η επίσημη και πέραν κάθε αμφισβήτησης καταγραφή στο σύστημα Engage του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στους πύργους ελέγχου των αεροδρομίων», υπογραμμίζει η Πυροσβεστική
Νέα απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η Πυροσβεστική, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να ζητά συγκεκριμένα στοιχεία για τη χρήση των εναέριων μέσων στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Αττική, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «σφυρίζει κλέφτικα».
«Αναφορικά με την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναερίων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, δόθηκαν στη δημοσιότητα σχετικά στοιχεία χθες Τρίτη 13 Αυγούστου 2024», τονίζει η Πυροσβεστική στην σημερινή (14/8) ανακοίνωσή της.
Και προσθέτει πως «ειδικά για τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς στη βορειοανατολική Αττική, επιχειρούσαν συνολικά 36 εναέρια μέσα και ειδικότερα το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00 επιχειρούσαν 20 εναέρια μέσα».
«Αυτή είναι η επίσημη και πέραν κάθε αμφισβήτησης καταγραφή στο σύστημα Engage του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στους πύργους ελέγχου των αεροδρομίων», υπογραμμίζει και σημειώνει χαρακτηριστικά πως «η επιμονή στην αμφισβήτηση των εν λόγω στοιχείων θίγει την αξιοπιστία της επιχειρησιακής μας αφοσίωσης ως προς την αποστολή μας».
Τι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
«Ζητούμε από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ/ΠΣ) να δώσει τα τηλεματικά δεδομένα όλων των εναερίων μέσων που επιχείρησαν στην Αττική από την Κυριακή 11 Αυγούστου μέχρι και την Τρίτη 13/8», επανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη.
Παράλληλα, ζητά «αντίγραφο του Πληροφοριακού Συστήματος ‘Engage’ σχετικά με τα εναέρια και επίγεια μέσα», καθώς και να του χορηγηθεί αντίγραφο «του Πρακτικού συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της 12ης Αυγούστου».
- Μοντέλο ΑΙ της Wall Street ερμηνεύει τους χρησμούς του προέδρου της FED
- Τραμπ: Μπορεί να βγει από το αδιέξοδο του πολέμου στο Ιράν; Για φαύλο κύκλο και μνήμες Βιετνάμ μιλούν στις ΗΠΑ
- Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: Καταγγελία για «επίθεση Πλακιά με κλωτσιές» κατά του κατηγορούμενου Στουρνάρα
- Θρίλερ στην Κυψέλη: Μυστήριο με τη σορό γυναίκας σε βαλίτσα – Σήμερα η νεκροψία – νεκροτομή
- Τη νέα εγκατάσταση αφαλάτωσης στην Αμοργό εγκαινίασε ο Κικίλιας: «Ενισχύουμε τις υποδομές των νησιών μας»
- Νίσυρος: Νέος μόνιμος σεισμολογικός σταθμός ενισχύει την παρακολούθηση του ηφαιστείου στο νησί
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Επικοινωνιακά τεχνάσματα από Μητσοτάκη: Επιτήρηση έργων και υποσχέσεις για παροχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)











































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442