Με συγκεκριμένα αιτήματα στη μόνιμη επιτροπή των περιφερειών της Βουλής, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης
Παρέμβαση στην ειδική μόνιμη επιτροπή περιφερειών της Βουλής, από τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης.
Τα θέματα που κατά την γνώμη του αντιμετωπίζουν οι δημόσιες δομές υγείας στην Κρήτη, ανέπτυξε με την τοποθέτηση του στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης.
Ο Δήμαρχος συμμετείχε στις εργασίες της επιτροπής που διεξήχθησαν το πρωί της Παρασκευής 19/07, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της, Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα. Το αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν «Πολιτικές για τη στελέχωση των δομών υγείας στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές» και πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.
Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στο θέμα της έλλειψης γιατρών στις δημόσιες δομές υγείας του νησιού, υποστηρίζοντας ότι μπορεί η Κρήτη να μην φαίνεται δυσπρόσιτη, αλλά τείνει να γίνει απρόσιτη λόγω τους κόστους ζωής, όπως έχει αυτό διαμορφωθεί. Τόνισε δε, ότι είναι αναγκαίο να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς για να επιλέξουν δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές.
Ακολούθως, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της ΠΕΔ Κρήτης, Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημαντηράκη, επισκέφθηκαν τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Πέτρο Βαρελίδη. Αντικείμενο της συζήτησης που διεξήχθη, ήταν η προωθούμενη μεταρρύθμιση στον τρόπο λειτουργίας των ΔΕΥΑ.
Ο κ. Μαρινάκης, ως πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ υποστήριξε «ότι δημιουργείται ζήτημα με την οριζόντια περικοπή ύψους 20% στα ήδη συμβασιοποιημένα έργα ύδρευσης που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, επισημαίνοντας τα προβλήματα που θα προκαλέσει μια τέτοια ενέργεια στην υλοποίηση τους».
Ειδική αναφορά έκανε στα σχετικά προβλήματα που δημιουργούνται στο νησί της Γαύδου, τονίζοντας, ότι αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία, καθώς το νησί και οι κάτοικοι του χρειάζονται πολλαπλή στήριξη σε όλα τα επίπεδα.
Να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των αναθεωρήσεων

Στην συνέχεια ως Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ ο κ. Μαρινάκης συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο, στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι από ολόκληρη τη χώρα.
Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Μαρινάκης ζήτησε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των αναθεωρήσεων που προκύπτουν στα έργα διαχείρισης λυμάτων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο να παρασχεθεί από την πολιτεία νομική και τεχνική βοήθεια όπου δημιουργούνται προσκόμματα στην εξέλιξη των έργων.
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442