Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την ενίσχυση της συνεργασίας του με τον Ερυθρό Σταυρό επιθυμεί ο Δήμος Ρεθύμνης

Την ενίσχυση της συνεργασίας του με τον Ερυθρό Σταυρό επιθυμεί ο Δήμος Ρεθύμνης

Διερευνητικές συζητήσεις για ενδυνάμωση της συνεργασίας των δυο μερών.

Η ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας του Δήμου Ρεθύμνης με το τοπικό Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας & Κλιματικής Αλλαγής Δ.Ρ κ. Γιώργου Σκορδίλη και της Προέδρου του Δ.Σ. Ερυθρού Σταυρού Ρεθύμνου κ. Ηλιάκη Ευαγγελίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ρεθύμνης, η συνάντηση εργασίας, στην οποία μετείχαν επίσης ο αν. Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δ. Ρ κ. Ποθητός Βασίλης και το Μέλος του Δ.Σ. Ερυθρού Σταυρού Ρεθύμνου κ. Κακλαμάνος Γιώργος, είχε ενημερωτικό κυρίως χαρακτήρα.

Γνωρίζοντας το σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει διαχρονικά ο τοπικός Ερυθρός Σταυρό στο Ρέθυμνο και την ανιδιοτελή συνδρομή του στην ασφαλή και επιτυχή επιτέλεση σημαντικών διοργανώσεων του Δήμου αλλά και στη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων από ακραία καιρικά φαινόμενα, ο κ. Σκορδίλης προσκάλεσε τους εκπροσώπους του Ε.Σ., για να συζητήσουν για την οργάνωση, τις υφιστάμενες δυνατότητες παρέμβασης, τα τεχνικά μέσα τον εξοπλισμό και το σχέδιο παρέμβασης ανά τομέα που διέπει τη δράση του Τοπικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος συνιστά έναν υγιή και δραστήριο οργανισμό που εμπνέει και κινητοποιεί 200, πιστοποιημένους για τη δράση τους, εθελοντές, σε σταθερή βάση.

Πρόθεση συνεργασίας

Η κ. Ηλιάκη ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για όλες τις παραμέτρους της οργανωτικής αλλά και υλικοτεχνικής υποδομής που έχει στη διάθεση του ο Ε.Σ και επιβεβαίωσε την πρόθεση συνεργασίας του με το Δήμο Ρεθύμνης. Η συζήτηση αξιολογήθηκε από τους συμμετέχοντες ως γόνιμη και αποτελεσματική αφού, επί της ουσίας, διαμόρφωσε τις συνθήκες και τους όρους συνεργασίας των δύο φορέων, Δήμου και Ε.Σ. Ρεθύμνου, στον κρίσιμο τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Ως ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης του έργου που προσφέρει ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός, ο Δήμος Ρεθύμνης δια του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Γ. Σκορδίλη, παραχώρησε στον Ε.Σ το δικαίωμα χρήσης ενός μηχανήματος ρυμούλκησης αυτοκινήτων («εργάτη»). Η συνεργασία έληξε με την εκατέρωθεν διαβεβαίωση της επανάληψης της για τον καλύτερο συντονισμό των κοινών τους ενεργειών προς όφελος της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών από φυσικές και ανθρώπινες καταστροφές.

Sports in

Live Streaming: Oλυμπιακός Β’ – Παναθηναϊκός Β’

Παρακολουθήστε σε Live Streaming στις 16:00 την αναμέτρηση Oλυμπιακός Β’ – Παναθηναϊκός Β’ για την 5η αγωνιστική των play-out της Superleague 2.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024