Κατατέθηκαν οι απόψεις της ΚΕΔΕ για το Παρατηρητήριο Ιδιωτικής Ασφάλισης
Υπογραμμίστηκε η επιβεβλημένη ανάγκη εκπροσώπησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της ΚΕΔΕ στα δύο υπό ίδρυση όργανα.
Τις θέσεις και τις απόψεις της ΚΕΔΕ για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης με τίτλο «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή, διατάξεις για το Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διατάξεις», κατατέθηκαν στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, από αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον Βλάσση Σιώμο, πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης της ΚΕΔΕ και αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης η διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρία Σρέτσκοβιτς και ο επιστημονικός σύμβουλος Δημήτρης Μπαϊρακτάρης.
Κατά την παρέμβασή του ο κ. Σιώμος , ήτοι στο Παρατηρητήριο Ιδιωτικής Ασφάλισης και το Ταμείο Κρατικής Αρωγής, που προβλέπονται στο σχέδιο νόμου.
Οι προϋποθέσεις

Επίσης τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την άσκηση από τους δήμους της αρμοδιότητας κατεδάφισης επικίνδυνων κτιρίων και μάλιστα σε χρονικό διάστημα έως τριών ημερών και σε ορισμένες περιπτώσεις αυθημερόν. Τονίστηκε χαρακτηριστικά ότι για να μπορέσουν οι δήμοι να ανταποκριθούν στη διαδικασία αυτή θα πρέπει να διασφαλίζεται η ευελιξία για την άμεση ανάθεση σε εξειδικευμένα συνεργεία κατεδάφισης, το ανθρώπινο δυναμικό και η διοικητική ικανότητα για την επίβλεψη και ολοκλήρωση των κατεδαφίσεων αυτών. Ως εκ τούτου ζητήθηκε να προβλεφθούν στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο οι παραπάνω ειδικές πρόνοιες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κατά τη συζήτηση θετικά αντιμετωπίστηκε από τον παριστάμενο υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Τριαντόπουλο το αίτημα της ΚΕΔΕ για εκπροσώπηση της στο Παρατηρητήριο Ιδιωτικής Ασφάλισης έναντι φυσικών καταστροφών.
- Ιράν: Σειρήνες ήχησαν στο Μπαχρέιν
- Ρωσία: Πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης με drones
- Κύπρος: Το προσχέδιο Ολγκίν για λύση του Κυπριακού αποκαλύπτει η Independent
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε τροχαίο με ακινητοποιημένα οχήματα λόγω προηγούμενης σύγκρουσης
- Συρία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου διορισμένου κοινοβουλίου
- Κουφονήσια: Συνέλαβαν τον κυβερνήτη πλωτού αναψυκτηρίου
- Πετρέλαιο: Αλμα των τιμών εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ
- Ιράν: Τα πλήγματα των ΗΠΑ «εκμηδένισαν» τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων μηνών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442