Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκεφαλικό: Πάνω από 1,5 τρις δολ το κόστος ως το 2050

Εγκεφαλικό: Πάνω από 1,5 τρις δολ το κόστος ως το 2050

Συμφωνία συνεργασίας της Siemens Healthineers με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια για καλύτερη θεραπεία - Πόσοι θάνατοι προέρχονται από εγκεφαλικό

Διετή συμφωνία συνεργασίας συνήψαν ο Παγκόσμιος Οργανισμός για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια (World Stroke Organization) και η Siemens Healthineers με σκοπό την ανάπτυξη υγειονομικού προσωπικού που εξειδικεύεται στο οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά και τη βελτίωση της θεραπείας των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Τα εγκεφαλικά επεισόδια ευθύνονται για τον θάνατο 6,5 εκατ. ανθρώπων κάθε χρόνο, ενώ επιφέρουν κάποιας μορφής αναπηρία και μειωμένη ποιότητα ζωής σε εκατομμύρια άλλους ανθρώπους.

Τα εγκεφαλικά επεισόδια αποτελούν τη δεύτερη αιτία θανάτου και την τρίτη αιτία αναπηρίας στους ενήλικες. Οι επιπτώσεις τους αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς σε χώρες χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, δημιουργώντας πρόσθετες προκλήσεις στα συστήματα υγείας που ήδη βρίσκονται υπό πίεση. Η εξέλιξη αυτή έχει σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις για τους ασθενείς, τις οικογένειές τους και την ευρύτερη κοινωνία.

Η μηχανική θρομβεκτομή προϋποθέτει αναγνώριση των συμπτωμάτων του εγκεφαλικού, έγκαιρη διακομιδή στο νοσοκομείο, αναβάθμιση των ΤΕΠ για ταχεία διάγνωση και κλινική απόφαση

Το αγγειακό εγκεφαλικό χρειάζεται άμεσα εκτομή του θρόμβου μηχανικά (μηχανική θρομβοεκτομή)

Πέρα από το κόστος σε ανθρώπινες ζωές, το παγκόσμιο οικονομικό κόστος των εγκεφαλικών επεισοδίων αναμένεται να αγγίξει τα 1,59 τρις δολ. μέχρι το 2050, με το 87% της επιβάρυνσης, σε χώρες χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Ταυτόχρονα, ως το 2050, η θνησιμότητα λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 50% διεθνώς.

«Η υποστήριξη σε παρόχους υπηρεσιών υγείας και κλινικούς ιατρούς – προκειμένου να προσφέρουν τη βέλτιστη δυνατή φροντίδα, βρίσκεται στην καρδιά της αποστολής μας. Και είναι ανάγκη να συνεργαστούν όλα τα μέρη του συστήματος υγείας, ώστε να αλλάξουμε από κοινού την καταστροφική πορεία της νόσου», δήλωσε η πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια Sheila Martins.

Η συνεργασία

Η σύμπραξη αυτή θα έχει παγκόσμια εμβέλεια, καθώς θα εστιάσει σε ένα πρόγραμμα πρακτικών εργαστηρίων για τη δημιουργία προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, με στόχο την ενίσχυση της κλινικής ικανότητας και την προώθηση της πρόσβασης στη μηχανική θρομβεκτομή.

Η παροχή μηχανικής θρομβεκτομής προϋποθέτει ένα σύνθετο φάσμα δράσεων σε ολόκληρο το σύστημα υγείας, από την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα συμπτώματα του εγκεφαλικού και τη διασφάλιση της έγκαιρης διακομιδής στο νοσοκομείο, μέχρι την αναβάθμιση των συστημάτων επείγουσας φροντίδας υγείας, ώστε να είναι δυνατή η ταχεία διάγνωση και λήψη κλινικών αποφάσεων.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του τμήματος Προηγμένων Θεραπειών στη Siemens Healthineers Carsten Bertram, υπογράμμισε ότι «παρέχοντας στους Επαγγελματίες Υγείας πολύτιμες δεξιότητες προκειμένου να προχωρούν σε έγκαιρες και τεκμηριωμένες διαγνώσεις και εξοπλίζοντας παράλληλα τα συστήματα υγείας με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες απεικόνισης και θεραπείας, στοχεύουμε να καταστήσουμε την αποτελεσματική περίθαλψη για τα εγκεφαλικά επεισόδια, διαθέσιμη σε όλους. Η εν λόγω συνεργασία υποστηρίζει τον στόχο μας για τη μείωση της παγκόσμιας επιβάρυνσης από τα εγκεφαλικά επεισόδια, και θα συμβάλει ουσιαστικά ώστε να επιτευχθεί βελτίωση της υγειονομικής φροντίδας στον τομέα αυτόν, σε ολόκληρο τον κόσμο».

Sports in

Ο Αταμάν υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γνωστοποίησε πως ο Εργκίν Αταμάν υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024