
Αγγλία – Σλοβενία 0-0: Χέρι – χέρι στους «16» (vid)
Σε ένα ματς με… μισή ευκαιρία συνολικά, Αγγλία και Σλοβενία έμειναν στο 0-0 και προκρίθηκαν μαζί στους «16» του Euro.
Αγγλία και Σλοβενία βολεύτηκαν με την ισοπαλία στην Κολωνία για την τρίτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Euro και με το 0-0 μετά από ένα κάκιστο παιχνίδι προκρίθηκαν μαζί στους «16».
Ως πρώτη η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ως τρίτη εκείνη του Ματίαζ Κεκ σε απίθανη ισοβαθμία με τη Δανία που βγήκε δεύτερη καθώς υπερτερούσε στο ranking αφού γκολ, αποτελέσματα και ποινές (κάρτες) ήταν τα ίδια με τους Σλοβένους.
Ιστορική πρόκριση για την Σλοβενία αφού είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που θα βρεθεί σε νοκ-άουτ φάση Euro, στη δεύτερη μόλις παρουσία της.
Βασικοί οι Σπόραρ και και Τσέριν για τη Σλοβενία, ενώ δεν έπαιξε ο Βέρμπιτς.
Από το ξεκίνημα φάνηκε πώς θα πάει το ματς το οποίο είχε κάκιστο ρυθμό και ελάχιστες φάσεις. Η πρώτη αξιοσημείωτη στιγμή ήταν ένα γκολ του Σάκα μετά από ωραίο συνδυασμό των Άγγλων στο 20’, αλλά ο Φόντεν που έδωσε την ασίστ ήταν οφσάιντ και έμεινε το 0-0. Η μοναδική ευκαιρία σε όλο το πρώτο μέρος ήταν στο 40’ όταν από σέντρα του Τρίπιερ οι Γκάλαχερ και Κέιν δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από κοντά.
Παρόμοιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο όπου η Αγγλία έδειξε κάπως μία πιο επιθετική διάθεση, αλλά μέχρι εκεί. Ούτε υποψία φάσης δεν υπήρχε και οι δύο ομάδες έδειχναν να βολεύονται με την ισοπαλία που έστελνε αμφότερες στους «16». Η δεύτερη και τελευταία ευκαιρία της Αγγλίας και του ματς γενικότερα, ήταν ένα πλασέ του Πάλμερ στις καθυστερήσεις το οποίο δεν ανησύχησε τον Όμπλακ.
Ιστορική πρόκριση για την Σλοβενία αφού είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που θα βρεθεί σε νοκ-άουτ φάση Euro, στη δεύτερη μόλις παρουσία της. Βασικοί οι Σπόραρ και και Τσέριν για τη Σλοβενία, ενώ δεν έπαιξε ο Βέρμπιτς.
Οι συνθέσεις:
Αγγλία (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Γκουεχί, Στόουνς, Τρίπιερ (84’ Άρνολντ), Γκάλαχερ (46’ Μέινου), Ράις, Σακά (71’ Πάλμερ), Μπέλινγκχαμ, Φόντεν, Κέιν
Σλοβενία (Ματίαζ Κεκ): Όμπλακ, Μπιγιόλ, Γιάνζα, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Έλσνικ, Τσέριν, Στογιάνοβιτς, Μλάκαρ, Σέσκο (75’ Ίλιτσιτς), Σπόραρ.
- «Eίμαι κι εγώ θύμα, όπως και τα παιδιά μου» – Η πρώην σύζυγος του αστυνομικού της Βουλής μιλά στο in
- Σοβαρό τροχαίο με παράσυρση και εγκατάλειψη 16χρονης στη Λιοσίων – Σε σοβαρή κατάσταση στο ΚΑΤ η ανήλικη
- Ο συνιδρυτής του Netflix αποχωρεί – Ξεκίνησε πουλώντας ηλεκτρικές σκούπες, έφτασε στα 5,8 δισ. δολάρια
- LIVE: Άρης – Βόλος
- Κεφαλονιά: Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης – «Το παγίδευσαν το παιδί μου, πρόκειται για σπείρα»
- Ανηφόρα – κατηφόρα: Ποιος έχει προτεραιότητα σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ;
