Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Είκοσι πέντε από μηχανής Θεοί στην Πεντέλη - Το in αποκαλύπτει και το πρώτο περιστατικό που αντιμετώπισαν

Είκοσι πέντε από μηχανής Θεοί στην Πεντέλη – Το in αποκαλύπτει και το πρώτο περιστατικό που αντιμετώπισαν

Οδηγοί και μηχανές θα προστατεύουν το δάσος της Πεντέλης.

Με… τέρμα τα γκάζια οδηγοί enduro μηχανών θα φυλάνε την Πεντέλη. Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες του in είναι εκείνοι που εντόπισαν στο βουνό χθες το βράδυ(17 Ιουνίου) μια στοίβα από λάστιχα αυτοκινήτων σε μια άκρως επικίνδυνη δυνητικά κατάσταση. Τα οποία και μάζεψαν.

Ειδικότερα, ο Δήμος Πεντέλης προχώρησε στη σύσταση μιας ειδικής μονάδας επίβλεψης και ελέγχου της Πεντέλης, την Ομάδα Πυροπροστασίας Εντούρο Πεντέλης.
Χθες(17 Ιουνίου) το απόγευμα, σε μία σεμνή τελετή ανάμεσα στα μέλη με τα οποία πρωταρχικά συστήθηκε η ομάδα, τη Δήμαρχο Πεντέλης Νατάσσα Κοσμόπουλου και την υπεύθυνη του Κέντρου Επιχειρήσεων του Δήμου Πεντέλης Κέλλυ Διακομανώλη, η ομάδα βρέθηκε για πρώτη φορά στην, εδώ και χρόνια, πίστα Motocross στο νταμάρι του Μαλτέζου, ανακηρύσσοντας τη λειτουργία της ως επίσημο μέλος της Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης.

Τα μέλη της ομάδας, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα κάθε σπιθαμή του βουνού, θα κληθούν να εποπτεύουν εκ των έσω τα δύσβατα σημεία της Πεντέλης, έχοντας τη δυνατότητα να κινηθούν στους κακοτράχαλους δρόμους του βουνού, αλλά και να επέμβουν σε δυσπρόσιτα σημεία του.

Η αποστολή της ομάδας είναι να παρακολουθεί και να καταγράφει τις κινήσεις που γίνονται στο βουνό αλλά και να επεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση περιστατικού, ώστε να βοηθά στην καταστολή της όποιας απειλητικής ενέργειας και δράσης.  Εκτός αυτού, η ομάδα έχει τη δυνατότητα να καθοδηγεί τις τακτικές δυνάμεις της πυροσβεστικής στα δυσπρόσιτα μέρη, όταν και όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

Τη συγκρότησή της σε σώμα και την ένταξη της στους Εθελοντές της Πεντέλης χαιρέτησε η ηγεσία του Δήμου, ενώ ιδιωτική εταιρία χορήγησε με προθυμία τις μοναδικές εμφανίσεις που την κάνουν να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους.

«Πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και την επιτήρηση του βουνού μας εκ των έσω»

Η πρωτοβουλία πάρθηκε από το σύμβουλο της Δημάρχου Λευτέρη Μανιαδάκη ο οποίος και δήλωσε:

«Η προστασία του βουνού επιβάλλεται πρωταρχικά από τους ανθρώπους που το αγαπούν και στο σέβονται.  Όσοι ασχολούνται με το enduro στο βουνό μας έχουν μάθει να κινούνται με σεβασμό στη φύση και έχουν δείξει ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά με τις ενέργειες τους.  Είναι αρκετές οι φορές που έχουν συμβάλει στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών, στον καθαρισμών σημείων που οι ευκαιριακοί επισκέπτες αφήνουν ακάθαρτα αλλά και στη διάσωση τραυματιών και ανθρώπων σε ανάγκη.  Θεωρούμε μεγάλη τιμή την αποδοχή των μελών που σύστησαν την ομάδα και ξέρουμε ότι θα κάνουν το καλύτερο για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και την επιτήρηση του βουνού μας εκ των έσω»
Η Δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου που παραβρέθηκε  με την κόρη της στην τελετή δήλωσε:

«Πιστεύουμε στην τεχνολογία, αλλά πάνω απ’ όλα πιστεύουμε στον άνθρωπο.  Η αυτοπροστασία του βουνού μας μέσω των ανθρώπων που το βιώνουν καθημερινά είναι μονόδρομος.  Ευχαριστώ όλα τα παλικάρια που επανδρώνουν την ομάδα και τους εύχομαι να είναι ασφαλείς στη μάχη που έχουμε μπροστά μας αυτό το καλοκαίρι».

Οι οδηγοί θα προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους, όπως πληροφορήθηκε το in.

Sports in

Ο Αταμάν υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γνωστοποίησε πως ο Εργκίν Αταμάν υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024