Απίστευτο και όμως αληθινό – Τρόφιμοι κρατούν ομήρους φύλακες
Οι κρατούμενοι αυτοαποκαλούνται «Μουτζαχεντίν του Ισλαμικού Κράτους» - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις
Έξι κρατούμενοι, ορισμένοι με διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, έπιασαν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε ένα κέντρο προσωρινής κράτησης στη νότια περιοχή Ροστόφ της Ρωσίας και ζητούν ελεύθερη διέλευση σε διαπραγματεύσεις με τις αρχές, μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Οι άνδρες, μεταξύ των οποίων ορισμένοι είναι ήδη καταδικασμένοι για τρομοκρατικά εγκλήματα, έσπασαν τα κάγκελα ενός παραθύρου στο κελί τους και μπήκαν σε ένα δωμάτιο φρουρών όπου έπιασαν ομήρους τουλάχιστον δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ανέφερε το Baza, ένα κανάλι στο Telegram.
Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκλήματα τρομοκρατίας
Κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ορισμένοι από τους κρατούμενους κατηγορούνται για εγκλήματα τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης δεσμών με το Ισλαμικό Κράτος, που είχε αναλάβει την ευθύνη για μια θανατηφόρα επίθεση σε μια αίθουσα συναυλιών της Μόσχας τον Μάρτιο.
Η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι δύο εργαζόμενοι ενός κέντρου προφυλάκισης στο Ροστόφ πιάστηκαν όμηροι. «Το κέντρο λειτουργεί κανονικά, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», ανέφερε η υπηρεσία. Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου βρίσκονται στο σημείο.
Ποια τα αιτήματα τους – Ακούγονται πυροβολισμοί
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax οι κρατούμενοι ζήτησαν αυτοκίνητο και ελεύθερη διέλευση.
Πυρά ακούγονται κοντά στο κέντρο κράτησης στο Ροστόφ, στη νότια Ρωσία, όπου φυλακισμένοι έπιασαν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, νωρίτερα σήμερα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.
Δείτε το βίντεο
Several prisoners took prison staff hostage and filmed them in Russia’s Rostov pre-trial detention facility.
Local sources claim invaders call themselves “Mujahideen of the Islamic State” and that negotiations are underway with them. pic.twitter.com/2XcWmPrywA
— Clash Report (@clashreport) June 16, 2024
- Markos by Night: Το γέλιο επιστρέφει και αυτό το Σάββατο
- Το προφίλ του 89χρονου που τραυμάτισε 5 άτομα σε δύο διαφορετικά σημεία της Αθήνας
- Πηγές της Περιφέρειας υποστηρίζουν ότι υπάρχει πρόθεση τα Προσφυγικά να επιστραφούν ως χώροι κοινωνικής κατοικίας
- Υποκλοπές: Η δεύτερη αρχειοθέτηση και οι επόμενες κινήσεις των πρωταγωνιστών – Κλειδί η δίκη στο Εφετείο και οι νέες μηνύσεις που… ψήνονται
- Μια νύχτα μόνο: Αποκαλύψεις που φέρνουν τα πάνω κάτω
- Πέρασαν 33 χρόνια από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς (vids)
- Η κόρη της Αντζελίνα Τζολί, Ζαχάρα, λέει πως «είναι τιμή της να την αποκαλεί μητέρα της»
- Κρίση χωρίς προηγούμενο στη Φενέρμπαχτσε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442