Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ενημέρωση για διαβίβαση προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο σχεδιαζόμενων μεταβιβάσεων απαιτήσεων

Ενημέρωση για διαβίβαση προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο σχεδιαζόμενων μεταβιβάσεων απαιτήσεων

PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Ανώνυμη Εταιρεία

H PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Ανώνυμη Εταιρεία, Ειδικός Εκκαθαριστής Πιστωτικών Ιδρυμάτων (στο εξής «PQH»), που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής (Γραβιάς 3 και Γρανικού) με την ιδιότητά της ως ειδικού εκκαθαριστή των κατωτέρω υπό ειδική εκκαθάριση πιστωτικών ιδρυμάτων (στο εξής «Πιστωτικά Ιδρύματα ΥΕΕ»)

 • Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
 • Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
 • Τράπεζα PROBANK Α.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
 • FBB – Πρώτη Επιχειρηματική Τράπεζα Α.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
 • PROTON Τράπεζα Α.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
 • Πανελλήνια Τράπεζα Α.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
 • Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα Συν.Π.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
 • Συνεταιριστική Τράπεζα  Δωδεκανήσου Συν.Π.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
 • Συνεταιριστική Τράπεζα  Λαμίας Συν.Π.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
 • Συνεταιριστική Τράπεζα  Ευβοίας Συν.Π.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
 • Συνεταιριστική Τράπεζα  Δυτικής Μακεδονίας Συν.Π.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
 • Συνεταιριστική Τράπεζα  Πελοποννήσου Συν.Π.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση
 • Συνεταιριστική Τράπεζα  Λέσβου – Λήμνου Συν.Π.Ε. υπό ειδική εκκαθάριση

ανακοινώνει ότι έχει προκηρύξει τρεις διεθνείς διαγωνισμούς για τη μεταβίβαση απαιτήσεων από τα εξής χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων και εξυπηρετούμενων δανείων (εφεξής από κοινού τα «Χαρτοφυλάκια» και έκαστο το «Χαρτοφυλάκιο»):

(α) Χαρτοφυλάκιο Alphabet Εξασφαλισμένων Δανείων Λιανικής, αποτελούμενο από απαιτήσεις από στεγαστικά δάνεια εξασφαλισμένα ως επί το πλείστον με εξασφαλίσεις επί ακινήτων, προς εκποίηση σύμφωνα με τον ν. 3156/2003 περί τιτλοποίησης απαιτήσεων, ως ισχύει.

(β) Χαρτοφυλάκιο Alphabet Εξασφαλισμένων Επιχειρηματικών Δανείων,  αποτελούμενο από απαιτήσεις από επιχειρηματικά δάνεια εξασφαλισμένα ως επί το πλείστον με εξασφαλίσεις επί ακινήτων προς εκποίηση σύμφωνα με τον ν. 3156/2003 περί τιτλοποίησης απαιτήσεων,

(γ) Χαρτοφυλάκιο Alphabet Ανεξασφάλιστων ή Χαμηλής Εξασφάλισης Δανείων,  αποτελούμενο από απαιτήσεις από δάνεια (επιχειρηματικά και λιανικής τραπεζικής) ως επί το πλείστον ανεξασφάλιστα ή με χαμηλή εξασφάλιση, προς εκποίηση σύμφωνα με τον ν. 5072/2023 (με τον οποίο τροποποιήθηκαν τα άρθρα 1 έως 3 του ν. 4354/2015), ως ισχύει.

Τα ανωτέρω δάνεια είχαν χορηγηθεί από τα προαναφερόμενα Πιστωτικά Ιδρύματα ΥΕΕ (στο εξής από κοινού οι «Απαιτήσεις»). Οι σχετικές διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του έτους 2024. Η σκοπούμενη μεταβίβαση των Απαιτήσεων δεν επηρεάζει τη θέση των οφειλετών ή άλλων ενεχομένων προσώπων, ούτε τους όρους αποπληρωμής των σχετικών οφειλών.

Στο πλαίσιο της μεταβίβασης των Απαιτήσεων, τα προσωπικά δεδομένα των οφειλετών και εγγυητών καθώς και αυτά άλλων φυσικών προσώπων, που συνδέονται με τις Απαιτήσεις υπό οποιαδήποτε ιδιότητα (π.χ. τρίτων προσώπων που παρείχαν εξασφαλίσεις, ειδικών ή καθολικών διαδόχων, πληρεξουσίων δικηγόρων, αντικλήτων, τρίτων στα χέρια των οποίων είναι δυνατόν να επιβληθεί κατάσχεση ή κατά των οποίων είναι δυνατόν να προβληθεί δικαίωμα συμψηφισμού, μελών διοίκησης νομικών προσώπων κλπ.) θα διαβιβαστούν, όσον αφορά τα Χαρτοφυλάκια Alphabet Εξασφαλισμένων Δανείων Λιανικής και Alphabet Εξασφαλισμένων Επιχειρηματικών Δανείων  βάσει του άρθρου 10 παρ. 21 του ν. 3156/2003 και όσον αφορά το Χαρτοφυλάκιο Alphabet Ανεξασφάλιστων ή Χαμηλής Εξασφάλισης Δανείων  βάσει των άρθρων 21 και 32 του ν. 5072/2023, από τα Πιστωτικά Ιδρύματα ΥΕΕ, όπως εκπροσωπούνται από τον ειδικό εκκαθαριστή τους, την PQH, σε έκαστη εταιρεία ειδικού σκοπού που θα αποκτήσει τις Απαιτήσεις από τα Χαρτοφυλάκια Alphabet Εξασφαλισμένων Δανείων Λιανικής και Alphabet Εξασφαλισμένων Επιχειρηματικών Δανείων  και στην εταιρεία – αγοραστή πιστώσεων που θα αποκτήσει τις Απαιτήσεις από το Χαρτοφυλάκιο Alphabet Ανεξασφάλιστων ή Χαμηλής Εξασφάλισης Δανείων, καθώς και στις εταιρείες – διαχειριστές πιστώσεων κατά τις διατάξεις του ν. 5072/2023, στις οποίες θα ανατεθεί από την εκάστοτε αποκτώσα η διαχείριση των Απαιτήσεων ανά Χαρτοφυλάκιο.

Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης πώλησης των Απαιτήσεων ανά Χαρτοφυλάκιο, οι μεν οφειλέτες και εγγυητές των Απαιτήσεων θα ενημερωθούν λεπτομερέστερα με προσωποποιημένη ενημέρωση που θα σταλεί ταχυδρομικά στις διαθέσιμες διευθύνσεις τους, τα δε λοιπά προαναφερόμενα πρόσωπα θα ενημερωθούν μέσω σχετικών ανακοινώσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και στην ιστοσελίδα της PQH https://pqh.gr/announcements.

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Πιρόλα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ιταλού κεντρικού αμυντικού Λορέντσο Πιρόλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024