Ρουμανία: Επίθεση με μολότοφ στην ισραηλινή πρεσβεία – Συνελήφθη ένας ύποπτος
Τα κίνητρά του ήταν προσωπικά και δεν είχαν σχέση με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Συναγερμός σήμανε στο Βουκουρέστι το απόγευμα της Δευτέρας (3/6), όταν ένας άνδρας πέταξε βόμβα μολότοφ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.
Πρόκειται για ξένο πολίτη ο οποίος συνελήφθη. Από την επίθεση δεν προκλήθηκαν θύματα ή ζημιές, δήλωσε η αστυνομία της Ρουμανίας.
Ξέφυγε και πέταξε τη βόμβα μολότοφ στη διάρκεια ελέγχου ασφαλείας
Η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας ανέφερε πως αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέλαβαν τον 34χρονο ύποπτο, ο οποίος φέρεται επίσης ότι απείλησε να αυτοπυρποληθεί και τον παρέδωσαν στην αστυνομία.
Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τη σύλληψη του υπόπτου, «προφανώς συριακής καταγωγής». Ξέφυγε και πέταξε τη βόμβα μολότοφ στη διάρκεια ελέγχου ασφαλείας.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Γκεόργκιαν Ντράγκαν, δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Digi24 πως τα κίνητρα του υπόπτου ήταν προσωπικά και δεν είχαν σχέση με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Η πρεσβεία ευχαρίστησε τις ρουμανικές δυνάμεις ασφαλείας και την αστυνομία για την «ταχεία και αποτελεσματική ανταπόκρισή τους».

Η σύλληψη του υπόπτου
Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στις ισραηλινές πρεσβείες
Σημειώνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας στις ισραηλινές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο έχουν αυξηθεί μετά την 7η Οκτωβρίου.
Τον περασμένο μήνα, ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στη Στοκχόλμη και στα τέλη Ιανουαρίου, πυροτεχνουργοί κατέστρεψαν εκρηκτικό μηχανισμό εντός του χώρου της πρεσβείας.
Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ δήλωσε ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από μια σειρά επιθέσεων κατά ισραηλινών πρεσβειών στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας επίθεσης κατά της πρεσβείας στη Στοκχόλμη.
Η Σουηδία επιβεβαίωσε αργότερα την έκθεση της Μοσάντ, λέγοντας ότι το Ιράν πραγματοποιεί δραστηριότητες στο εσωτερικό της χώρας εδώ και αρκετά χρόνια.
Τον Μάρτιο, η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε επίσης κάποιον ύποπτο για τη ρίψη ενός φλεγόμενου αντικειμένου στην πρεσβεία του Ισραήλ στη Χάγη.
- ΕΝΦΙΑ: Αλλαγές στον υπολογισμό του φόρου ακινήτων – Τι ισχύει από το 2027
- Λέουβεν – Ολυμπιακός: Η εντυπωσιακή απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Φωτιά στην Ισπανία: Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες για να μην κινδυνεύσουν πυκνοκατοικημένες περιοχές
- Τι λένε στην Ιταλία: «Ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση επέκτασης συμβολαίου στον Γουόκαπ» (pic)
- To «Studio 54» του Παρισιού – Φήμη και παροξυσμός σε ένα λουτρό που μετατράπηκε σε κλαμπ στα 80s
- Σέρρες: Διασωληνωμένος 35χρονος οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο
- Crete Hotels Rely on Last-Minute Bookings Despite Strong Visitor Growth
- Σε αυξημένη επιφυλακή η Πυροσβεστική την Κυριακή – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442