Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ζήστε έξυπνά στο σπίτι σας με τις λύσεις EAGLE PRO AI της D-Link

Ζήστε έξυπνά στο σπίτι σας με τις λύσεις EAGLE PRO AI της D-Link

Προσδοκίες VS Πραγματικότητας: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Wi-Fi 7 πριν το επιλέξετε για την αναβάθμιση του δικτύου σας.

Η ψηφιακή ζωή έχει γίνει ένα κομμάτι της πραγματικής ζωής και αυτό είναι κάτι που το ζούμε όλοι καθημερινά. Το κινητό τηλέφωνο δεν λείπει από κανέναν άνθρωπο, οι εφαρμογές είναι χιλιάδες και αφορούν σε όλο το εύρος της ανθρώπινης δραστηριότητας, τα παιχνίδια και τα βίντεο σε όλες τις συσκευές παίζονται καθημερινά από εκατομμύρια χρήστες, ενώ οι έξυπνες οικιακές συσκευές ολοένα και αυξάνονται σε όλα τα σπίτια. Μάλιστα, ο κατασκευαστικός κλάδος ολοένα και πριμοδοτεί τα έξυπνα σπίτια που ήρθαν να φέρουν το αύριο σήμερα. Όλα αυτά για να συμβούν χρειάζονται ταχύτερη δικτύωση και Wi-Fi που θα αντέχει να τρέχει παράλληλα πολλές συσκευές, χωρίς καθυστερήσεις.

Σε όλο αυτό που σας περιέγραψα μόλις, ο κλάδος της τεχνολογίας βλέπουμε άμεσα να ανταποκρίνεται, καθώς κυκλοφορεί ήδη το Wi-Fi 7, παράλληλα με το Wi-Fi 6.  Η πραγματικότητα όμως ποια είναι;

«Η ουτοπία του Wi-Fi 7 είναι πιο μακριά από όσο νομίζετε» όπως εύστοχα παρατηρεί ο Neil Patel της D-Link Europe. Είναι λογικό, όταν σκοπεύουμε να αναβαθμίσουμε το δίκτυό μας να θέλουμε να επιλέξουμε το πιο πρόσφατο πρότυπο Wi-Fi, αλλά είναι και σωστό;

Υπάρχουν φορές που οι τεχνολογικές εξελίξεις δεν πάνε παράλληλα η μία με την άλλη. Αυτό σημαίνει ότι για να μπορείς να απολαύσεις τις δυνατότητες της μίας θα πρέπει να υποστηρίζεται και από τις υπόλοιπες, κάτι που στην πράξη δεν συμβαίνει πάντα. Σε αυτό θα χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα το Wi-Fi 7, που είναι το πιο πρόσφατο πρότυπο που κυκλοφόρησε, προκειμένου να μπουν τα πράγματα σε μία τάξη και να διαχωρίσουμε την προσδοκία από την πραγματικότητα.

Για τους λιγότερο μυημένους το Wi-Fi είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί ραδιοκύματα για να παρέχει ασύρματη υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Φανταστείτε τα σήματα Wi-Fi ως συναλλαγές μεταξύ ενός σημείου πρόσβασης (όπως ένας δρομολογητής) και μιας συσκευής (όπως ένα κινητό ή ένας φορητός υπολογιστής). Όσο για τον αριθμό Wi-Fi, αυτός αναφέρεται στο πρότυπο της τεχνολογίας ασύρματου LAN (WLAN). Στην περίοδο που διανύουμε γνωρίζουμε αρκετά για το Wi-Fi 6 (και 6E) και τώρα φτάσαμε να μιλάμε για το 7. Σε τι διαφέρει όμως το ένα από το άλλο;

Γνωρίζοντας το WiFi 6

Το Wi-Fi 6 συμπιέζει περισσότερες πληροφορίες σε μία συναλλαγή, ενώ παράλληλα παρέχει τα δεδομένα σε περισσότερους χρήστες ταυτόχρονα. Λειτουργεί και στις δύο ζώνες δεδομένων 2,4 GHz και 5 GHz, αλλάζοντας μεταξύ των δύο όπως και όπου απαιτείται για καλύτερη απόδοση (που είναι ο πραγματικός ρυθμός με τον οποίο τα δεδομένα μεταδίδονται μέσω ενός δικτύου έναντι της ταχύτητας δικτύου – που είναι ένας θεωρητικός μέγιστος ρυθμός).

Το Wi-Fi 6 διαθέτει επίσης τεχνολογία Orthogonal Frequency Division Multiple Access (OFDMA) που του επιτρέπει να διαιρεί το εύρος ζώνης (ή τα κανάλια) του για να ανταποκρίνεται καλύτερα στις διαφορετικές απαιτήσεις των χρηστών, επιτρέποντας στον δρομολογητή σας να επικοινωνεί με διάφορες συσκευές ταυτόχρονα.

Το Wi-Fi 6E, ωστόσο, έχει πρόσθετη πρόσβαση σε μια ζώνη δεδομένων 6 GHz, επεκτείνοντας τη χωρητικότητα, την αποτελεσματικότητα, την κάλυψη και τα οφέλη απόδοσης του Wi-Fi 6.

Γνωρίζοντας το WiFi 7

Το Wi-Fi 7 λειτουργεί στις ζώνες 2,4 GHz, 5 GHz και 6 GHz (όπως το Wi-Fi 6E), βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την εμπειρία, με ταχύτερες λήψεις και καλύτερη σταθερότητα, προσφέροντας μεγαλύτερο εύρος ζώνης και χρήση περισσότερων εναλλακτικών λύσεων διαμόρφωσης σήματος για την αντιμετώπιση της συμφόρησης (που συμβαίνει όταν συνδέονται πολλές συσκευές στο ίδιο κανάλι). Για την ώρα υπάρχουν περιορισμοί με τη διαθεσιμότητα της ζώνης των 6 GHz να διαφέρει από χώρα σε χώρα στην Ευρώπη, που έχει μείνει λίγο πίσω όσον αφορά τη χρήση του πλήρους φάσματος Wi-Fi των 6 GHz.

Οπότε, επιλέγω τελικά ή όχι το τελευταίο  πρότυπο;

Το 90% των συνδεδεμένων συσκευών στο σπίτι λειτουργούν στη ζώνη δεδομένων των 2,4 GHz. Αυτό σημαίνει ότι όσο και αν φαίνεται δελεαστικό να επιλέξετε -σε περίπτωση αναβάθμισης- το τελευταίο πρότυπο, να μην υπάρχει ουσιαστικός λόγος να μπείτε σε ένα τέτοιο κόστος. Θα χρειαστούν ακόμα λίγα χρόνια ώστε οι συσκευές μας να είναι πραγματικά σε θέση να υποστηρίξουν το Wi-Fi 7, ώστε να απολαμβάνουμε τα πραγματικά οφέλη αυτής της τεχνολογικής εξέλιξης. Οπότε, σίγουρα το Wi-Fi 7 μπορεί να κάνει το έξυπνο σπίτι σας ακόμα πιο έξυπνο, αλλά δεν θα το κάνει μέχρι να μεταφέρετε τα πάντα στο νέο πρότυπο, το οποίο δεν είναι καν διαθέσιμο για τις περισσότερες συσκευές. Σκεφτείτε ότι ακόμη και οι πιο πρόσφατες, δημοφιλείς συσκευές παιχνιδιών για παράδειγμα δεν ανταποκρίνονται στο Wi-Fi 7, ενώ οι πιο νέες τηλεοράσεις, φορητοί υπολογιστές και τηλέφωνα Android μόλις τώρα αρχίζουν να υποστηρίζουν το πρότυπο Wi-Fi 6E.

Αφού τα ξεδιαλύναμε αυτά, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για όλα αυτά που μπορούμε σήμερα να απολαύσουμε από την προηγμένη τεχνολογία Wi-Fi 6 επόμενης γενιάς, που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την D-Link.

Ως ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των τεχνολογιών δικτύωσης για περισσότερες από 3 δεκαετίες, η D-Link έχει επικεντρωθεί στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή πολυβραβευμένων δικτυακών προϊόντων, ασύρματων λύσεων, συστημάτων παρακολούθησης, αποθήκευσης και οικιακού αυτοματισμού.

Με τη D-Link και τη σειρά EAGLE PRO AI, μπορείτε σήμερα να απολαύσετε τη δύναμη και την αιχμή της απόδοσης μίας έξυπνης προηγμένης δικτύωσης, με τη χρήση αποκλειστικά Wi-Fi 6 επόμενης γενιάς.

Τα εργαλεία που σας δίνονται είναι πολλά, όπως ο φωνητικός έλεγχος (η σειρά ενσωματώνεται εύκολα με το Google Assistant ή την Alexa), ο βοηθός ΑΙ (σας δίνει τη δυνατότητα λήψης εβδομαδιαίων αναφορών σχετικά με το τι έχει ολοκληρωθεί και ποιος έχει συνδεθεί στο Wi-Fi), το AI Mesh Optimiser ( η τεχνολογία AI Beamforming εξασφαλίζει ισχυρότερο, πιο αξιόπιστο δικτυωτό Wi-Fi σε όλο το σπίτι), ο γονικός έλεγχος AI (πιο ευέλικτος και σωστός έλεγχος στις διαδικτυακές δραστηριότητες των παιδιών), ο AI Traffic Optimiser (για ομαλή λειτουργία στην κυκλοφορία του δικτύου σε ό,τι και αν κάνετε -κλήσεις, παιχνίδια, διαδικτυακές βιντεοκλήσεις), το OFDMA (ιδανικό για έξυπνα σπίτια που απαιτούν εύρος ζώνης που διεκδικούν την προτεραιότητά), η αξιόπιστη ασύρματη ασφάλεια (υποστηρίζει την τελευταία ασφάλεια Wi-Fi WPA3 ™ με κρυπτογράφηση 128-bit για βέλτιστη προστασία) και η δωρεάν εφαρμογή D-Link EAGLE PRO AI (με λήψη ειδοποιήσεων για τυχόν αλλαγές στο δίκτυό σας και αντιμετώπιση προβλημάτων Wi-Fi απευθείας από το τηλέφωνό σας με ένα πάτημα).

Πλέον, με τη D-Link μπορείτε να διαχειριστείτε εύκολα και έξυπνα το ασύρματο δίκτυο Wi-Fi στο χώρο σας γιατί όπως εύστοχα σημειώνει η εταιρεία «Εσύ είσαι το αφεντικό». Σήμερα κιόλας μπορείτε να έχετε πλήρη έλεγχο της διαδικτυακής δραστηριότητας του σπιτιού, όπου παράλληλα όλες οι συσκευές θα λειτουργούν ομαλά και με ασφάλεια.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε ΕΔΩ.

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024