Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποθεώνει τον Ολυμπιακό και στέλνει συγκλονιστικό μήνυμα στον κόσμο του Θρύλου

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποθεώνει τον Ολυμπιακό και στέλνει συγκλονιστικό μήνυμα στον κόσμο του Θρύλου

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε στο Mega και την Δώρα Αναγνωστοπούλου, αποθεώνοντας τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του

Αν κάποιος θελήσει να βρει πόση «αγάπη» μπορεί να… γεννήσει το ποδόσφαιρο, δεν χρειάζεται να ψάξει σε εγκυκλοπαίδειες. Σίγουρα όμως πρέπει να είναι προετοιμασμένος για ταξίδια μοναδικά, από εκείνα που συναντάς μόνο σε σελίδες βιβλίων και ανήκουν σε μια… φαντασιακή σφαίρα.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Για να βρει λοιπόν κάποιος την αγάπη που «γεννάει» η μπάλα, πρέπει να «αφουγκραστεί» τον παλμό της εξέδρας που θυμίζει ηφαίστειο. Να μυρίσει το χορτάρι του γηπέδου και ν’ ακούσει αυτό που φαντάζει «μελωδία της ευτυχίας». Κάτι σαν… Ερνέστο Βαλβέρδεεεε.

Και ναι η αγάπη που μπορεί να «δέσει» τις καρδιές των ανθρώπων δημιουργεί stories. Mega Stories σαν την μοναδική σχέση του Ολυμπιακού με τον Ερνέστο.

Ο Βάσκος αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο του Ολυμπιακού και χωρίς αμφιβολία η σχέση του Ισπανού προπονητή με την ομάδα του λιμανιού και τον κόσμο της, μπορεί να χαρακτηριστεί καρμική.

Μιλάμε για ένα πρόσωπο που έχει κερδίσει εξέχουσα θέση στην ιστορία των πειραιωτών αλλά παράλληλα κέρδισε την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων των Ελλήνων φιλάθλων κι αυτό αποδεικνύει πολλά.

Για τα όσα προσέφερε στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την δουλειά του αλλά και για την στάση ζωής που τήρησε τα τρία χρόνια που εργάστηκε στην χώρα μας.

Το Mega βρέθηκε στο Μπιλμπάο και η Δώρα Αναγνωστοπούλου μίλησε με τον πρώην τεχνικό των «ερυθρόλευκων» για πολλά θέματα της επικαιρότητας του συλλόγου και φυσικά για την παρουσία του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League.

Ήταν μια συζήτηση στην οποία κυριάρχησε το συναίσθημα. Κυριάρχησε η αγάπη του Βαλβέρδε για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του και τα όσα είπε στο Mega ο προπονητής της Μπιλμπάο, φανερώνουν πολλά.

Πάνω απ’ όλα φανερώνουν μοναδική σχέση αγάπης που «έχτισε» ο κόσμος του Ολυμπιακού με τον έμπειρο τεχνικό κι αυτή η σχέση περιγράφει άλλωστε με τον καλύτερο τρόπο και την δύναμη που έχει το ποδόσφαιρο.

Ο Βαλβέρδε είναι οπαδός του Ολυμπιακού και το φωνάζει με καμάρι, το λέει με περηφάνια. Είπε άλλωστε και το συγκλονιστικό, απευθυνόμενος στους οπαδούς της ομάδας του λιμανιού.

«Είμαι ένας από σας» κι αυτό το μήνυμα του Ερνέστο συγκινεί κάθε οπαδό των πειραιωτών.

Ο πρώην τεχνικός της ομάδας του Πειραιά μίλησε επίσης με τα καλύτερα λόγια για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και τη συνεργασία που είχαν στην ομάδα.

Οι δυο τους άλλωστε παραμένουν πολύ καλοί φίλοι και σήμερα και ο Βαλβέρδε τονίζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί πως η συνεργασία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν άψογη.

Ο Ισπανός θυμήθηκε μεγάλες στιγμές της παρουσίας του στον Ολυμπιακό, εκθείασε το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα στην τελευταία του χρόνια στον πάγκο και έκανε μάλιστα και ιδιαίτερη αναφορά σε παίκτες που αγωνίστηκαν στον σύλλογο εκείνη την χρονιά.

Όσοι γνωρίζουν τον Βαλβέρδε ξέρουν πολύ καλά ότι δεν προσποιείται και τα όσα λέει για την ομάδα του Πειραιά και την χώρα μας τα λέει γιατί τα πιστεύει. Είναι λόγια καρδιάς.

Παρατηρεί λοιπόν κάποιος μέσα από τα λεγόμενα του, πως όντως αυτό που είπε στην Δώρα Αναγνωστοπούλου είναι μια πραγματικότητα, είναι μια αντίληψη που σχημάτισε τα τρία χρόνια παρουσίας του στον πάγκο του συλλόγου.

«Ο Ολυμπιακός είναι τρόπος για το πως βλέπεις τα πράγματα», υποστήριξε ο Ερνέστο και αναμφίβολα αυτό θα το έλεγε ένας οπαδός του Ολυμπιακού.

Ο Ερνέστο θα δει τον τελικό του Conference σαν οπαδός της ομάδας και μιλά με κολακευτικά λόγια για τον Μεντιλίμπαρ και όσα έχει πετύχει ο συμπατριώτης του στον σύλλογο.

Γιατί πολύ απλά ο Βαλβέρδε δεν είναι πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, αλλά οπαδός των «ερυθρόλευκων».

Κάποτε είχε πει μάλιστα με δάκρυα να κυλούν στα μάτια του. «Ήρθα στην χώρα σας ξένος και φεύγω Ολυμπιακάρα».

Πόση αγάπη γεννάει λοιπόν το ποδόσφαιρο; Αγάπη να δουν τα μάτια σου και τα αυτιά σου ν’ ακούν την… μελωδία της ευτυχίας.

inSports

«Θα κάνει πρόταση σε Μπράουν ο Παναθηναϊκός»

Εξελίξεις από το Ισραήλ για Λορέντζο Μπράουν και Παναθηναϊκό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024