Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Έντεκα άνθρωποι νεκροί απο την κακοκαιρία στις ΗΠΑ - ανάμεσά τους δύο παιδιά

Έντεκα άνθρωποι νεκροί απο την κακοκαιρία στις ΗΠΑ – ανάμεσά τους δύο παιδιά

Η κακοκαιρία σφυροκόπησε τις περιοχές του Τέξας, της Οκλαχόμα και του Άρκανσας, αφήνοντας πίσω 11 νεκρούς και μεγάλες καταστροφές

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι πέθαναν από την ισχυρή κακοκαιρία που χτύπησε τις περιοχές του Τέξας, της Οκλαχόμα και του Άρκανσας στις ΗΠΑ, τις τελευταίες ώρες, αφήνοντας πίσω ακόμη κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις.

Δύο νεκρά παιδιά στο Τέξας

Επτά θάνατοι αναφέρθηκαν στην κομητεία Κουκ του Τέξας, κοντά στα σύνορα με την Οκλαχόμα, όπου ανεμοστρόβιλος το βράδυ του Σαββάτου ξέσπασε σε μια αγροτική περιοχή. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και δύο παιδιά ηλικίας δύο και πέντε ετών, σύμφωνα με το Associated Press.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πολλοί άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με ασθενοφόρο και ελικόπτερο στην κομητεία Ντέντον του Τέξας, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των τραυματιών.

«Οι έρευνες συνεχίζονται στο Άρκανσας» δήλωσε αξιωματούχος

Οι καταιγίδες, ωστόσο, προκάλεσαν ζημιές και στην Οκλαχόμα, όπου δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι έμειναν χωρίς ρεύμα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ τραυματίστηκαν και οι καλεσμένοι σε έναν υπαίθριο γάμο που βρισκόταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα.

Όσον αφορά το Άρκανσας, δύο άτομα εντοπίστηκαν νεκρά, εκ των οποίων μια γυναίκα 26 ετών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης κρίσεων της κομητείας. Σύμφωνα με επίσημα χείλη, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται στην περιοχή.

Απανωτά κύματα κακοκαιρίας

Πρέπει να σημειωθεί, πως το τελευταίο διάστημα οι κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ βιώνουν συνεχή κύματα κακοκαιρίας, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι η κλιματική αλλαγή έχει συμβάλει προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης στη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων.

inSports

«Θα κάνει πρόταση σε Μπράουν ο Παναθηναϊκός»

Εξελίξεις από το Ισραήλ για Λορέντζο Μπράουν και Παναθηναϊκό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024