Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: To διπλό στοίχημα των ευρωεκλογών και ο ανασχηματισμός που θα γίνει «αργά ή γρήγορα»

ΝΔ: To διπλό στοίχημα των ευρωεκλογών και ο ανασχηματισμός που θα γίνει «αργά ή γρήγορα»

Στην τελική ευθεία για τις ευρωκάλπες ο πρωθυπουργός βάζει διπλό στοίχημα για τις ημέρες που θα ακολουθήσουν μετά την 9η Ιουνίου και απαντά εάν σκέφτεται αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο προεκλογικός πυρετός ενόψει ευρωκάλπης ανεβαίνει με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να αυξάνουν ρυθμούς πολλαπλασιάζοντας τις δημόσιες παρεμβάσεις τους.  Η ακρίβεια και η τραγωδία των Τεμπών ακολουθούν τη Νέα Δημοκρατία μέχρι την κάλπη και η παντοδυναμία της στο πολιτικό σκηνικό έχει αμφισβητηθεί ανοιχτά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβανόμενος τη φθορά της κυβέρνησης φρόντισε νωρίς να χαμηλώσει τον πήχη κατεβάζοντας το εντυπωσιακό 41% των εθνικών εκλογών στο εφικτό 33%, ποσοστό που είχε καταλάβει η ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019.

«Οι εκλογές είναι γιορτή της δημοκρατίας, και θέλουμε να συμμετέχουν σε αυτήν την γιορτή όσο το δυνατόν περισσότεροι!» παρακίνησε τους πολίτες αναφερόμενος στην επιστολική ψήφο και γνωρίζοντας άριστα πως η μεγάλη αποχή μπορεί να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις για το κόμμα του που δημοσκοπικά κινείται κοντά στο όριο που έχει θέσει αλλά τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

Το 33% και ο ανασχηματισμός

«Έχω όντως βάλει τον πήχη στο 33% των προηγούμενων ευρωεκλογών. Κρίνοντας από το κλίμα που επικρατεί στις περιοδείες μου σε ολόκληρη την Ελλάδα, είμαι αισιόδοξος ότι θα τον πετύχουμε. Ώστε, όπως λέει και το σύνθημά μας, να βαδίσουμε με σταθερά βήματα όλο και πιο κοντά στην Ευρώπη» ανέφερε (Real News) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα γίνει ανασχηματισμός της κυβέρνησης μετά τις ευρωεκλογές;

Έκρινε πως οι ευρωεκλογές αποτελούν ένα διπλό στοίχημα: «Από τη μία πλευρά εκεί θα κριθεί αν θα δυναμώσει η εθνική φωνή στο εξωτερικό. Ενώ, από την άλλη, να εμπεδώσει τη σταθερότητα στο εσωτερικό» που «δεν σημαίνει στασιμότητα».

Ο πρωθυπουργός, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού μετά την 9η Ιουνίου. Η απάντηση του δεν ξάφνιασε. Δεν επιβεβαίωσε και δεν διέψευσε μιλώντας για επιμονή των δημοσιογράφων σε αυτό το θέμα και προβλέποντας: «Αργά ή γρήγορα, θα πέσετε μέσα».

Έσπευσε να διαβεβαιώσει ωστόσο ότι «αυτή τη στιγμή δεν κάνω οποιαδήποτε σχετική σκέψη. Εκείνο που με απασχολεί είναι να συνεχίσουμε τις πολιτικές μας για να βελτιώσουμε τη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων και να συγκλίνουμε όλο και πιο πολύ με την Ευρώπη, σε όλα τα επίπεδα».

Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Αναφερόμενος στην προεδρική εκλογή το 2025 και αν θα μπορούσε να υπάρξει κοινός τόπος των πολιτικών δυνάμεων έδειξε πως η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα μπορούσε να ανανεώσει τη θητεία της. «Όχι μόνο μπορεί, αλλά πρέπει να υπάρχει κοινός τόπος σε πολλά ζητήματα (…). Όντως θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο σύγκλισης ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, ανεξαρτήτως των αριθμητικών συσχετισμών».

inSports

«Θα κάνει πρόταση σε Μπράουν ο Παναθηναϊκός»

Εξελίξεις από το Ισραήλ για Λορέντζο Μπράουν και Παναθηναϊκό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024