Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Σχέσεις: Αυτές είναι οι αρετές του καλού συντρόφου για μια υγιή σχέση

Σχέσεις: Αυτές είναι οι αρετές του καλού συντρόφου για μια υγιή σχέση

Παρακάτω αναλύονται τα χαρακτηριστικά που μπορούν να βοηθήσουν τη σχέση σας να ανθίσει μακροπρόθεσμα και να ωφελήσουν την ψυχική σας υγεία.

Όταν γνωρίζετε ένα νέο, πιθανό μελλοντικό σύντροφο μπορεί να έχετε μια λίστα με τις ιδιότητες ή τα χαρακτηριστικά που θέλετε να έχει. Μερικά μπορεί να σχετίζονται με την εμφάνιση, άλλα με τον χαρακτήρα ή την προσωπικότητά του, τον τρόπο σκέψης του, τις απόψεις του για την ζωή, ακόμα και με τις καθημερινές του συνήθειες. Φυσικά, όλα αυτά πρέπει να τα λάβετε υπόψιν ειδικά όταν ενδιαφέρεστε να διαμορφώσετε μια σχέση.

Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε εκεί, μιας και υπάρχουν «βαθύτερες» ιδιότητες που πρέπει να έχετε κατά νου, ειδικά εάν βλέπετε αυτό το άτομο ως σύντροφο ζωής.

Αυτές οι ιδιότητες όχι μόνο θα κάνουν τον χρόνο μαζί πιο διασκεδαστικό, ωφέλιμο και ευχάριστο και για τους δύο αλλά θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια υγιή σχέση, όπου θα μπορείτε να εξελίσσεστε μαζί ως ζευγάρι αλλά και ως αυτόνομες προσωπικότητες.

Η υγιής σχέση και τα χαρακτηριστικά ενός καλού συντρόφου

Μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός καλού συντρόφου, περιλαμβάνουν:

1. Έχει γερές βάσεις

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι απαραιτήτως το πιο δημοφιλές, πλούσιο ή επιτυχημένο άτομο. Αλλά είναι σημαντικό να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και να μπορεί να στέκεται μόνο του σε κάθε πτυχή της ζωής ή να εργάζεται ενεργά για να το καταφέρει.

2. Επικοινωνεί αποτελεσματικά

Είναι γνωστό ότι η επικοινωνία είναι το κλειδί για μια υγιή και πετυχημένη σχέση. Και, ενώ ο σύντροφός σας πρέπει να μπορεί να εκφραστεί, είναι εξίσου σημαντικό να μπορεί να ακούσει τις ανάγκες και τις ανησυχίες σας.

Όσο περισσότερο επικοινωνείτε και μπορείτε να μοιραστείτε ανοιχτά τα συναισθήματα και τις ανάγκες σας με σαφήνεια και ευθύτητα, τόσο θα ενισχύονται τα συναισθήματα εγγύτητας και οικειότητας.

Επιπλέον η ανοιχτή επικοινωνία θα κάνει την καθημερινότητά σας πιο εύκολη, καθώς δεν θα υπάρχουν εικασίες και ως εκ τούτου σύγχυση στην προσπάθεια κατανόησης των αναγκών σας.

3. Μοιράζεστε κοινές αξίες

Κανένα ζευγάρι δεν πρόκειται να συμφωνεί 100% σε όλα συνέχεια. Αλλά το να έχετε παρόμοιες πεποιθήσεις και στάσεις απέναντι στους βασικούς πυλώνες της ζωής είναι ζωτικής σημασίας.

Ενώ ο ένας σύντροφος μπορεί να επηρεάσει τον άλλον σε ορισμένες πτυχές, είναι σημαντικό να μοιράζεστε κοινές αξίες και εάν όχι όλες, τουλάχιστον τις περισσότερες.

4. Σας σέβονται

Είναι σημαντικό ο σύντροφός σας να σέβεται τις απόψεις, τις αξίες και τα συναισθήματά σας και να ενεργούν ανάλογα. Είναι επίσης σημαντικό ο σύντροφός σας να δείχνει σεβασμό για τα προσωπικά σας όρια.

Κάθε σύντροφος πρέπει να μην ξεπερνά αυτά τα όρια, ανεξάρτητα από την απογοήτευση ή τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να βιώνει.

5. Δείχνουν ενσυναίσθηση

Με απλά λόγια, η ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα αναγνώρισης και κατανόησης των συναισθημάτων και των αναγκών ενός άλλου ατόμου.

Αν και μπορεί να μην είναι η πρώτη αρετή που σας έρχεται στο μυαλό, η ενσυναίσθηση είναι κρίσιμη για την επιτυχία της σχέσης. Μάλιστα, σε παλαιότερη επιστημονική μελέτη διαπιστώθηκε ότι η ενσυναίσθηση συνδέεται με την ικανοποίηση από τη σχέση.

Το να είστε με έναν συμπονετικό σύντροφο μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε ότι σας κατανοούν περισσότερο και ότι αντιλαμβάνονται καλύτερα τις ανάγκες σας, που χαρίζει μια αίσθηση πληρότητας και συμβάλλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και σεβασμού.

Πηγή: VITA

inSports

Σερβία: Όταν ο Στόϊκοβιτς έκανε αυτό που δεν ήθελε να του κάνουν!

Ο προπονητής της Σερβίας έκανε στον Ντούσαν Τάντιτς αυτό που δεν ήθελε να του κάνουν...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024