Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Σε διαθεσιμότητα ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ - Κατηγορείται για ψευδείς γνωματεύσεις σε βάρος πατεράδων

Σε διαθεσιμότητα ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ – Κατηγορείται για ψευδείς γνωματεύσεις σε βάρος πατεράδων

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται η δράση άλλων δυο ιδιωτών ψυχολόγων

Οι Αρχές ξεσκέπασαν κύκλωμα δικηγόρων και ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ για φάμπρικα ψευδών γνωματεύσεων με σκοπό την αφαίρεσης επιμέλειας παιδιών από τους πατεράδες τους.

«Βροχή» έπεσαν οι καταγγελίες για κύκλωμα, που όπως καταγγέλλεται, είχε στήσει φάμπρικα ψευδών βεβαιώσεων που χρησιμοποιούσαν δικηγόροι σε δίκες με σκοπό την αφαίρεση της επιμέλειας παιδιών από τους πατεράδες τους.

«Είχε δικτυωθεί με δικηγορικά γραφεία και ξεκινούσαν το έργο της αποξένωσης του παιδιού από τον ένα γονέα, συνήθως από τον πατέρα μέσω αλλεπάλληλων εντατικών συνεδριών»

Στο κύκλωμα συμμετείχαν δικηγόροι, μία ιδιώτης ψυχολόγος και μία ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA είναι αξιωματικός και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Πώς λειτουργούσε

«Πρόκειται για ένα οργανωμένο κύκλωμα. Ξεκίνησε με την ψυχολόγο της αστυνομίας περίπου το 2018 να εξετάζει υποτίθεται ανήλικα παιδιά και να τα βρίσκει κακοποιημένα από τον ένα εκ των δύο γονέων τους. Αυτό γινόταν πάντα στο πλαίσιο ενός συγκρουσιακού χωρισμού ή διαζυγίου των γονέων και υπήρχε μία αντιδικία σε ότι αφορά την επικοινωνία, την επιμέλεια και τη διατροφή του παιδιού», ανέφερε πατέρας που κατήγγειλε το κύκλωμα.

«Το πρόβλημα όμως διευρύνθηκε γιατί μπήκε και άλλη ψυχολόγος που έκανε το ίδιο ακριβώς και ακόμα χειρότερα διότι το έκανε πολύ πιο μαζικά. Είχε δικτυωθεί με δικηγορικά γραφεία και ξεκινούσαν το έργο της αποξένωσης του παιδιού από τον ένα γονέα, συνήθως από τον πατέρα μέσω αλλεπάλληλων εντατικών συνεδριών. Οι συνεδρίες αυτές ξεκινούσαν πριν γίνει η καταγγελία περί κακοποίησης, συνήθως ασέλγεια σε παιδιά ηλικίας έως 5 ετών και για κάποια παιδιά που ήταν λίγο μεγαλύτερα η κατηγορία ήταν για ενδοοικογενειακή βία».

«Ο σκοπός τους ήταν μέσω των συνεδριών αυτών που έκαναν με τα παιδιά, να καταφέρουν να γίνει βίωμα. Λέγεται εμφύτευση ψευδών αναμνήσεων αυτό το οποίο έκαναν, δηλαδή να κάνουν το παιδάκι μέσα από τις αλλεπάλληλες επαναλήψεις και προβολή εικόνων που δεν έχουν λάβει ποτέ χώρα αυτά να γίνουν βίωμα στο παιδί, ώστε αυτά όταν το παιδί μετά από ένα δύο χρόνια θα κληθεί να καταθέσει θα είναι ήδη αποκομμένο από τον ένα γονέα του και όταν θα τον ρωτήσουν τι συνέβη και αποκόπηκες, θα πει όλα αυτά τα τραγικά πράγματα που υποτίθεται ότι συνέβησαν».

Όπως ανέφερε στο MEGA η δικηγόρος Έλλη Μελεμή, τουλάχιστον 16 περιπτώσεις που αφορούν το κύκλωμα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Sports in

Τι σχολίαζαν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για την παραφιλολογία περί ανάμειξης του Βαγγέλη Μαρινάκη στο μπάσκετ

Τι αναφέρουν στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ για όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024