Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Θα δικαστεί κανονικά ο Άλεκ Μπάλντουιν για το θανατηφόρο ατύχημα στο πλατό ταινίας

ΗΠΑ: Θα δικαστεί κανονικά ο Άλεκ Μπάλντουιν για το θανατηφόρο ατύχημα στο πλατό ταινίας

Ο δικαστής της υπόθεσης απέρριψε το αίτημα του Άλεκ Μπόλντουιν για την απόρριψης της κατηγορίας για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ως αβάσιμη. Η εργαζόμενη Χαλίνα Χάτσινς πέθανε στα γυρίσματα ταινίας.

Μια δικαστής του Νέου Μεξικού απέρριψε το αίτημα του Άλεκ Μπάλντουιν να αποσυρθεί η μοναδική κατηγορία εναντίον του για τους θανατηφόρους πυροβολισμούς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», διατηρώντας την υπόθεση σε τροχιά δίκης αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το CBS News η δικαστής Μαίρη Μάρλοου Σόμερ επικύρωσε την Παρασκευή το κατηγορητήριο με το οποίο κατηγορείται ο Baldwin για μία κατηγορία ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς το 2021. Η δικαστής απέρριψε τα επιχειρήματα της υπεράσπισης ότι οι εισαγγελείς περιφρόνησαν τους κανόνες της διαδικασίας του σώματος ενόρκων για να αποσπάσουν την προσοχή από αθωωτικά στοιχεία και μάρτυρες.

Οι ειδικοί εισαγγελείς αρνήθηκαν τις κατηγορίες και δήλωσαν ότι ο Μπάλντουιν έκανε «ξεδιάντροπες» προσπάθειες να αποφύγει την ενοχή, τονίζοντας τις αντιφάσεις στις δηλώσεις του στις αστυνομικές αρχές, στις ρυθμιστικές αρχές για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας και σε τηλεοπτική συνέντευξη. Η απόφαση της Παρασκευής απομακρύνει ένα από τα τελευταία εμπόδια για τους εισαγγελείς προκειμένου να δικάσουν τον Μπάλντουιν τον Ιούλιο.

Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία «Rust» το 2021,με το οποίο πέθανε η οπερατέρ Χαλίνα Χάτσινς και τραυματίστηκε ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα. Santa Fe County Sheriff’s Office/Handout via REUTERS./File Photo

Τι συνέβη

Κατά τη διάρκεια μιας πρόβας στο πλατό της ταινίας γουέστερν, ο Μπάλντουιν σημάδεψε με όπλο τη Χάτσινς, όταν το περίστροφο εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντάς την και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα. Ο Μπάλντουιν υποστήριξε ότι τράβηξε πίσω τη σφύρα του όπλου, αλλά όχι τη σκανδάλη.

Ο Μπάλντουιν δήλωσε αθώος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, η οποία επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 1,5 έτους.

Τον Μάρτιο, η οπλουργός του «Rust» Χάνα Γκουτιέρεζ-Ρίντ κρίθηκε ένοχη για μία μόνο κατηγορία ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για τον θάνατο του Hutchins. Η Gutierrez-Reed ήταν υπεύθυνη για τα όπλα και τα πυρομαχικά στο πλατό της ταινίας.Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι βρέθηκαν έξι αληθινές σφαίρες στο πλατό, συμπεριλαμβανομένης αυτής που εκτοξεύτηκε από το όπλο-υποκατάστατο που κρατούσε ο Μπάλντουιν.

inSports

Ελ Κααμπί: «Στον Ολυμπιακό εισέπραξα αγάπη και σεβασμό και έγινα μέρος ενός θρυλικού επιτεύγματος»

Ο Μαροκινός «killer» του Ολυμπιακού μίλησε σε media στην χώρα του για την ιστορική χρονιά στους Πειραιώτες με την κατάκτηση του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024