Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Rust: Σε φυλάκιση έξι μηνών καταδικάστηκε ο βοηθός σκηνοθέτη για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς

Rust: Σε φυλάκιση έξι μηνών καταδικάστηκε ο βοηθός σκηνοθέτη για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς

Ο Χαλς ήταν εκείνος που έδωσε στον Άλεκ Μπάλντουιν το όπλο που υποτίθεται ότι είχε άσφαιρα.

Ο βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία «Rust», στα γυρίσματα της οποίας ο ηθοποιός και παραγωγός Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε άθελά του και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή, κατόπιν συμφωνίας με τις εισαγγελικές αρχές.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη στην υπόθεση αυτή. Ο Ντέιβ Χαλς δήλωσε ένοχος στην κατηγορία της αμέλειας στη χρήση φονικού όπλου.

Ο Χαλς ήταν εκείνος που έδωσε στον ηθοποιό, στις 21 Οκτωβρίου 2021, ένα όπλο που υποτίθεται ότι είχε άσφαιρα. Ο Μπάλντουιν πυροβόλησε, σκοτώνοντας την Χαλίνα Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Ο 63χρονος Χαλς του είχε πει ότι το όπλο ήταν «κρύο», δηλαδή «ασφαλές» στην αργκό του Χόλιγουντ.

Στον Άλεκ Μπάλντουιν και την οπλουργό της ταινίας Χάνα Γκουτιέρες-Ριντ έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε φυλάκιση 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 δολαρίων.

«Μετά από ενδελεχή εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων, διαπίστωσα ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και όλοι αξίζουν δικαιοσύνη», είπε η εισαγγελέας.

Και πρόσθεσε: «Αν οποιοσδήποτε από αυτούς τους τρεις ανθρώπους είχε κάνει τη δουλειά του, η Χαλίνα Χάτσινς θα ήταν σήμερα ζωντανή… Τα στοιχεία δείχνουν σαφώς ένα μοτίβο εγκληματικής αδιαφορίας για την ασφάλεια στα γυρίσματα της ταινίας ‘Rust’. Στο Νέο Μεξικό δεν υπάρχει χώρος για κινηματογραφικά πλατό που δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τη δέσμευση της πολιτείας μας για την ασφάλεια των όπλων και τη δημόσια ασφάλεια».

Τα γυρίσματα ξεκινούν και πάλι

Εν τω μεταξύ, τα γυρίσματα της ταινίας «Rust» ξεκινούν ξανά την άνοιξη, αφού είχαν διακοπεί μετά τον πυροβολισμό της Χαλίνα Χάτσινς στις 21 Οκτωβρίου 2021.

Οι παραγωγοί προσέλαβαν νέο διευθυντή φωτογραφίας και σχεδιάζουν να πιάσουν και πάλι δουλειά, παρά τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, που βαραίνουν τον πρωταγωνιστή και παραγωγό Άλεκ Μπάλντουιν, για τον θάνατο της κινηματογραφίστριας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

Επίσης, ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο της Χάτσινς, θα δημιουργηθεί από την «Rust Movie Productions», για να «παρουσιάσει τη λάμψη και το βάθος του ταλέντου της, ενώ θα μεταφέρει τι σημαίνει η απώλειά της για τους φίλους της, τους συναδέλφους και για ολόκληρη την κινηματογραφική βιομηχανία», ανέφερε η εταιρεία παραγωγής σε δήλωσή της.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η Χάτσινς πυροβολήθηκε θανάσιμα τον Οκτώβριο του 2021 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας στο ράντσο Bonanza Creek στο Νέο Μεξικό. Ο Mπάλντουιν έκανε πρόβα με ένα πιστόλι για μια σκηνή που διαδραματιζόταν μέσα σε μια εκκλησία, όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντας την και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη, Τζοέλ Σοόυζα.

Yπενθυμίζεται ότι σε έκθεση του FBI, αναφέρεται ότι ο δημοφιλής ηθοποιός ήταν εκείνος που πάτησε τη σκανδάλη στο γεμάτο με αληθινές σφαίρες όπλο. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News έδωσε στη δημοσιότητα την ιατροδικαστική έκθεση του FBI.

Σε αυτή, μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι το μοιραίο όπλο «δεν θα μπορούσε να πυροδοτηθεί αν κάποιος δεν τραβούσε τη σκανδάλη». Επίσης, σημειώνεται ότι εξετάστηκαν διάφορα σενάρια και δοκιμές τυχαίας εκπυρσοκρότησης ενός περιστρόφου .45 Colt caliber F.lli Pietta.

«Το FBI εξέτασε όλες τις πτυχές του δυστυχήματος και τονίζει πως, σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο είδος όπλου δεν πρόκειται να απελευθερώσει σφαίρα αν τυχαία κάποιος πειράζει τον «κόκορά» του, ακόμα και αν δεν λειτουργεί σωστά. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο ηθοποιός μπορεί να έχει μπλεξίματα, διότι ο θάνατος της Χαλίνα Χάτσινς θεωρείται ατύχημα από τις Αρχές», ανέφερε το ABC.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024