Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μπορέλ: Η ΕΕ να διαλέξει ανάμεσα στην υποστήριξη του κράτους δικαίου ή το Ισραήλ

Μπορέλ: Η ΕΕ να διαλέξει ανάμεσα στην υποστήριξη του κράτους δικαίου ή το Ισραήλ

Ο Ζοζέπ Μπορέλ σχολίασε με αυτό τον χαρακτηριστικό τρόπο τη διαταγή του Διεθνούς Δικαστηρίου προς το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στην Ράφα της Λωρίδας της Γάζας

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε πως η ΕΕ πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον σεβασμό της υποστήριξης των διεθνών θεσμών του κράτους δικαίου και στην υποστήριξή της για το Ισραήλ.

«Ποια θα είναι η απάντηση (της ΕΕ) στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που εκδόθηκε σήμερα, ποια θα είναι η θέση μας; Θα πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στην υποστήριξη προς διεθνείς θεσμούς του κράτους δικαίου ή την υποστήριξή μας προς το Ισραήλ», τόνισε χαρακτηριστικά στη διάρκεια εκδήλωσης στην Φλωρεντία.

Ο Ζοζέπ Μπορελ σχολίασε με αυτό τον τρόπο τη διαταγή του Διεθνούς Δικαστηρίου προς το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στην πόλη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας.

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης

Το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ΔΔΔ) διέταξε το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα, να ανοίξει το πέρασμα για να περάσει η βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, να επιτρέψει την είσοδο στη Γάζα σε παρατηρητές και να παρουσιάσει εντός μηνός στο Δικαστήριο τα μέτρα που έχει λάβει για να αποτρέψει τη γενοκτονία.

Μετά από αίτημα της Νότιας Αφρικής, που ζήτησε έκτακτα μέτρα κατά του Ισραήλ, ο πρόεδρος του ΔΔΔ ανακοίνωσε την απόφαση «κόλαφο» για το Ισραήλ.

Ο Ναουάφ Σαλάμ, επικεφαλής του Διεθνούς Δικαστηρίου, είπε ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Ράφα «επιδεινώθηκε περαιτέρω» από την τελευταία δικαστική απόφαση του Μαρτίου. Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Ράφα χαρακτηρίζεται πλέον ως «καταστροφική», είπε χαρακτηριστικά.

inSports

Μεντιλίμπαρ: «Ήμασταν τυχεροί, από τους 28 παίκτες στον Ολυμπιακό οι 20 καταλάβαιναν ισπανικά»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε συνέντευξή του σε ισπανικό Μέσο, τόνισε ένα ενδιαφέρον στοιχείο που τον βοήθησε να πετύχει με τον Ολυμπιακό την κατάκτηση του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024